Fransen verkopen autokeuringsdienst Utac

De Franse organisatie van autofabrikanten CCFA en enkele collega’s hebben het bureau voor de type-goedkeuring van nieuwe auto’s Utac in de etalage gezet.

De autobouwers vinden het verstandiger om de dienst af te stoten om, mede door de nasleep van dieselgate, beschuldigingen van belangenverstrengeling te voorkomen.

Utac test ongeveer duizend automodellen per jaar en biedt werk aan 450 mensen. De verkoop kan naar verwachting zo’n 100 miljoen euro opbrengen. De zakenbank die met de procedure is belast, heeft al een aantal belangstellenden aan de lijn gehad. Daaronder bevinden zich collegadiensten uit een aantal Europese landen maar ook uit China, andere keuringsinstellingen zoals Bureau Veritas en enkele investeringsmaatschappijen. Volgens het economische dagblad Les Echos bevindt de verkoop zich al in een afrondend stadium. "De autofabrikanten vinden het een goed idee om de onafhankelijkheid van Utac te garanderen, zeker ook gezien de rol die dat bureau speelt naar de Franse overheid toe," licht de krant toe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fransen verkopen autokeuringsdienst Utac - Automobielmanagement.nl

Fransen verkopen autokeuringsdienst Utac

De Franse organisatie van autofabrikanten CCFA en enkele collega’s hebben het bureau voor de type-goedkeuring van nieuwe auto’s Utac in de etalage gezet.

De autobouwers vinden het verstandiger om de dienst af te stoten om, mede door de nasleep van dieselgate, beschuldigingen van belangenverstrengeling te voorkomen.

Utac test ongeveer duizend automodellen per jaar en biedt werk aan 450 mensen. De verkoop kan naar verwachting zo’n 100 miljoen euro opbrengen. De zakenbank die met de procedure is belast, heeft al een aantal belangstellenden aan de lijn gehad. Daaronder bevinden zich collegadiensten uit een aantal Europese landen maar ook uit China, andere keuringsinstellingen zoals Bureau Veritas en enkele investeringsmaatschappijen. Volgens het economische dagblad Les Echos bevindt de verkoop zich al in een afrondend stadium. "De autofabrikanten vinden het een goed idee om de onafhankelijkheid van Utac te garanderen, zeker ook gezien de rol die dat bureau speelt naar de Franse overheid toe," licht de krant toe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding