Het gaat om Transits met middellange, lange en verlengde wielbasis die gebouwd zijn in een fabriek in Kansas City vanaf 2015 tot nu. Voor zover bekend zijn er geen auto’s in Europa bij de terugroepactie betrokken. Volgens Ford kan de koppeling barsten gaan vertonen waardoor uiteindelijk tijdens het rijden de aandrijving kan wegvallen of de auto bij stilstand onverwachte bewegingen kan gaan maken. Ford zegt niet te weten van enig ongeval dat door het mankement is veroorzaakt.

Daarnaast onderneemt Ford ook nog twee van de kleinste terugroepacties uit de geschiedenis. De eerste gaat om vier achtervolgingsvoertuigen van de Amerikaanse politie. Daar is de bevestiging van de achterbank niet in orde wat er toe kan leiden dat een arrestant bij een ongeluk gewond kan raken. De derde terugroeping gaat om zegge en schrijve drie Ford Escape’s waar iets mankeert aan de knie-airbag aan de bestuurderskant.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding