Hans Gerrits van Diesel Büchli: "De consument wil steeds zuinigere en efficiëntere auto’s. Met name brandstofsystemen worden steeds geavanceerder, om zo te voldoen aan de nieuwste wensen op het gebied van prestatie, efficiëntie en emissie. Voor monteurs en garagehouders is het daardoor lastig om zelf alle ontwikkelingen op de voet te volgen. We maken het ze makkelijk door essentiële informatie te delen in korte online uitzendingen die eenvoudig te kijken zijn via smartphone of PC."

Vraagbaak met ervaring

Diesel Buchli TV is een online contentplatform. Hans de Kam legt uit: "Klanten zien ons dankzij onze 45 jaar ervaring echt als vraagbaak en doordat we ze regelmatig spreken zijn we op de hoogte van de behoefte van de markt. Die vraagt om zo kort mogelijke stilstand, trefzekere diagnose en de beste en goedkoopste oplossing. Aan de ene kant heb je de monteur die breed opgeleid is en de regie heeft en aan de andere kant heb je de specialist met z’n kennis en ervaring. Wil je best-of-both-worlds? Dan moet je samenwerken." 

Op de hoogte in een paar minuten

Met de uitzendingen sluit Diesel Büchli aan bij de trend. We zijn in het dagelijks leven steeds meer gewend om informatie via beeld tot ons te nemen. Gerrits: "Ik merk zelf ook dat ik liever kijk naar iemand die me iets uitlegt, dan dat ik een infosheet lees. Het was voor ons wel even wennen om voor de camera te gaan staan. Iedereen bij ons heeft een rol in de uitzendingen, ook ik. De eerste reacties zijn gelukkig goed: mensen vinden het heel herkenbaar, laagdrempelig en informatief en vooral lekker kort. Dat is precies de bedoeling. We nemen de kijker mee achter de schermen van onze werkplaatsen en testlab. Zo laten we zien hoe we probleemgevallen analyseren in het Voertuig Diagnose Centrum en geven we antwoorden op veelgestelde vragen."

Diesel Buchli TV

De eerste uitzending (zie onderstaand) is nu te bekijken op Buchli.tv. Geïnteresseerden worden via social media op de hoogte gehouden van nieuwe uitzendingen. Daarnaast worden de kijkers uitgenodigd om te reageren op de aflevering en bijvoorbeeld zelf ook vragen in te zenden.
 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding