Tot nu toe gold die vrijwillige terugroep alleen voor compacte modellen met één bepaald model motor maar die actie wordt nu uitgebreid naar alle wagens met een dieselmotor. Het terugroepplan gaat Daimler rond de 220 miljoen euro kosten. Daimler blijft echter wel volop achter diesel staan en wil zo snel mogelijk een nieuwe generatie van die motoren op de markt brengen.

De Raad van Bestuur van Daimler heeft een alles omvattend plan voor dieselmotoren goedgekeurd, stelt het bedrijf in een verklaring. "Het openbare debat over dieselmotoren leidt tot onzekerheid, vooral voor onze klanten. We hebben daarom besloten tot aanvullende maatrelen om de berijders van dieselauto’s gerust te stellen en het vertrouwen in dieseltechnologie te versterken. We zijn er van overtuigd dat dieselmotoren een vast element blijven van de aandrijf-mix, niet in de laatste plaats vanwege de lage uitstoot van CO2," aldus dr Dieter Zetsche, bestuursvoorzitter van Daimler en hoofd van Mercedes-Benz Cars. "In dat kader wordt de al ingestelde terugroepactie substantieel uitgebreid. Dat brengt geen kosten met zich mee voor de klanten. Daarnaast wordt snel een nieuwe familie dieselmotoren gelanceerd", verklaart Daimler verder. Het Duitse bedrijf stelt nog dat haar technici bij de ingreep in de auto’s gebruik maken van de nieuwste kennis die is vergaard bij de ontwikkeling van de nieuwe familie dieselmotoren.