Massaal gesjoemel met km-standen in Engeland

Bij meer dan een half miljoen tweedehands auto’s die vorig jaar van eigenaar verwisselden in Engeland is de kilometerteller teruggedraaid, het zogenaamde clocking.

Massaal gesjoemel met km-standen in Engeland

Dat gesjoemel kost de autorijders gezamenlijk meer dan een miljard euro per jaar aan te hoge prijzen voor occasions, onthult The Times. In één geval was de kilometerstand van een oudere Mercedes-Benz met 100.000 mijl ofwel 160.000 kilometer gereduceerd.

Volgens het Britse dagblad komt clocking tegenwoordig veel meer voor vanwege de populariteit van personal lease. Bij dat soort contracten kan het overschrijden van de kilometerstand aan het eind van de huurtermijn veel kosten. HPI Check, de Britse instantie die die standen bijhoudt, stelt dat bij één op de 16 gecontroleerde voertuigen sprake is geweest van clocking. "Omdat er jaarlijks acht miljoen tweedehands auto’s worden verkocht, gaat het dus om een half miljoen auto’s in totaal," berekent The Times.

Reacties

Nou dat clocking beperkt zich niet alleen tot Engeland.
Je kunt het beter zelf (laten) doen, dan strijk je zelf de (km) winst op bij inruil.

Geplaatst door: Hans Cornelissen op
Massaal gesjoemel met km-standen in Engeland - Automobielmanagement.nl

Massaal gesjoemel met km-standen in Engeland

Bij meer dan een half miljoen tweedehands auto’s die vorig jaar van eigenaar verwisselden in Engeland is de kilometerteller teruggedraaid, het zogenaamde clocking.

Massaal gesjoemel met km-standen in Engeland

Dat gesjoemel kost de autorijders gezamenlijk meer dan een miljard euro per jaar aan te hoge prijzen voor occasions, onthult The Times. In één geval was de kilometerstand van een oudere Mercedes-Benz met 100.000 mijl ofwel 160.000 kilometer gereduceerd.

Volgens het Britse dagblad komt clocking tegenwoordig veel meer voor vanwege de populariteit van personal lease. Bij dat soort contracten kan het overschrijden van de kilometerstand aan het eind van de huurtermijn veel kosten. HPI Check, de Britse instantie die die standen bijhoudt, stelt dat bij één op de 16 gecontroleerde voertuigen sprake is geweest van clocking. "Omdat er jaarlijks acht miljoen tweedehands auto’s worden verkocht, gaat het dus om een half miljoen auto’s in totaal," berekent The Times.

Reacties

Nou dat clocking beperkt zich niet alleen tot Engeland.
Je kunt het beter zelf (laten) doen, dan strijk je zelf de (km) winst op bij inruil.

Geplaatst door: Hans Cornelissen op