Nissan moet 1,2 miljoen auto’s terugroepen

Nissan moet in Japan 1.210.000 auto’s terugroepen omdat bepaalde onderdelen van de veiligheidskeuring zijn uitgevoerd door personeel dat daartoe niet bevoegd was.

Nissan hoopt de terugroep-actie – vanwege de begin deze week bekend geworden problemen – later van de week nog aan te kondigen bij het ministerie van transport en dan zo snel mogelijk te beginnen met de feitelijke uitvoering. De herinspectie kan worden uitgevoerd bij elke Nissan dealer in heel Japan.

Daarnaast moet de autofabrikant ook nog eens 34.000 nog niet verkochte auto’s opnieuw inspecteren voordat die op kenteken gezet kunnen worden. Met dat traject is Nissan dinsdag al begonnen zodat die auto’s zo snel mogelijk vrijgegeven kunnen worden. Verder is een team onafhankelijke deskundigen bezig met een nader onderzoek naar de oorzaak van de problemen en naar maatregelen om herhaling te voorkomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nissan moet 1,2 miljoen auto’s terugroepen - Automobielmanagement.nl

Nissan moet 1,2 miljoen auto’s terugroepen

Nissan moet in Japan 1.210.000 auto’s terugroepen omdat bepaalde onderdelen van de veiligheidskeuring zijn uitgevoerd door personeel dat daartoe niet bevoegd was.

Nissan hoopt de terugroep-actie – vanwege de begin deze week bekend geworden problemen – later van de week nog aan te kondigen bij het ministerie van transport en dan zo snel mogelijk te beginnen met de feitelijke uitvoering. De herinspectie kan worden uitgevoerd bij elke Nissan dealer in heel Japan.

Daarnaast moet de autofabrikant ook nog eens 34.000 nog niet verkochte auto’s opnieuw inspecteren voordat die op kenteken gezet kunnen worden. Met dat traject is Nissan dinsdag al begonnen zodat die auto’s zo snel mogelijk vrijgegeven kunnen worden. Verder is een team onafhankelijke deskundigen bezig met een nader onderzoek naar de oorzaak van de problemen en naar maatregelen om herhaling te voorkomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding