Bovendien werden de Honda Jazz, Toyota Aygo en Lexus CT200h gekozen als meest betrouwbare model in hun categorie, met als enige niet-Japanner de Audi A3.

Het onderzoek richtte zich op mensen met een auto die maximaal drie jaar oud was. Over de hele linie zegt één op de drie ondervraagden in ieder geval één probleem te hebben gehad met hun auto. Bij de kleinere en familie-auto’s stelden de ondervraagden echter vrijwel unaniem geen problemen te hebben ondervonden met hun Aygo, Jazz of CT200h. Het enige andere automerk met een dergelijke score was de Audi. Bij grotere SUV’s ging weer een Japanner, de Mitsubishi Outlander, met de eer strijken hoewel de gemiddelde betrouwbaarheid daarbij op 93 procent uitkwam. Wat betreft de elektrische auto’s blijft de Nissan Leaf net als in vorige jaren voorlopig koploper.

Steve Huntingford, redacteur van WhatCar?: "Dat de Japanners de lijsten blijven aanvoeren bewijst nog eens de technische kracht van de fabrikanten uit het Verre Oosten. Het is echter goed te zien dat ook Duitse merken goed scoren. Wel blijkt dat de vrees dat auto’s ingewikkelder worden en moeilijker om te repareren duidelijk niet opgaat."