Rolls-Royce-baas: ‘Brits vakmanschap vaak beter dan Duitse engineering’

Het vakmanschap van de Britten is vaak beter dan de Duitse engineering als het er om gaat unieke automobielen te bouwen. Britten zijn vooral goed in het snel oplossen van gerezen problemen.”

Dat zegt de Duitse directeur van de oer-Britse autofabrikant Rolls-Royce Tortsen Müller-Ötvös in een zeldzaam interview met de Daily Telegraph. "Rolls-Royce is de ideale mix van Duitse techniek, Duitse processen en begrip in combinatie met Brits vakmanschap dat tot perfecte producten leidt."

Müller-Ötvös heeft in de zeven jaar dat hij aan het hoofd staat van de BMW-onderneming, geleerd dat de Britten beter zijn in brandjes blussen. "Dat is niet iets erg Duits, Duitsers houden meer van processen." Hij onderstreepte wel dat de overname door BMW twintig jaar geleden de redding heeft betekent voor Rolls-Royce: "Was dat niet gebeurd, dan hadden ze nu niet meer bestaan."

Rolls-Royce zal dit jaar minder automobielen verkopen dan in 2016 doordat de Phantom niet meer verkrijgbaar is en het wachten is op het nieuwe model volgend jaar. Vorig jaar verkocht het Britse supermerk wereldwijd 4.011 voertuigen vergeleken met 3.785 in 2015.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Rolls-Royce-baas: ‘Brits vakmanschap vaak beter dan Duitse engineering’ - Automobielmanagement.nl

Rolls-Royce-baas: ‘Brits vakmanschap vaak beter dan Duitse engineering’

Het vakmanschap van de Britten is vaak beter dan de Duitse engineering als het er om gaat unieke automobielen te bouwen. Britten zijn vooral goed in het snel oplossen van gerezen problemen.”

Dat zegt de Duitse directeur van de oer-Britse autofabrikant Rolls-Royce Tortsen Müller-Ötvös in een zeldzaam interview met de Daily Telegraph. "Rolls-Royce is de ideale mix van Duitse techniek, Duitse processen en begrip in combinatie met Brits vakmanschap dat tot perfecte producten leidt."

Müller-Ötvös heeft in de zeven jaar dat hij aan het hoofd staat van de BMW-onderneming, geleerd dat de Britten beter zijn in brandjes blussen. "Dat is niet iets erg Duits, Duitsers houden meer van processen." Hij onderstreepte wel dat de overname door BMW twintig jaar geleden de redding heeft betekent voor Rolls-Royce: "Was dat niet gebeurd, dan hadden ze nu niet meer bestaan."

Rolls-Royce zal dit jaar minder automobielen verkopen dan in 2016 doordat de Phantom niet meer verkrijgbaar is en het wachten is op het nieuwe model volgend jaar. Vorig jaar verkocht het Britse supermerk wereldwijd 4.011 voertuigen vergeleken met 3.785 in 2015.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding