Hoewel dat al lang automatisch zou moeten gaan, worden grote aantallen batterijen nog altijd grotendeels met de hand gemaakt. Werknemers hebben de Amerikaanse media zelfs verteld dat er soms gewoon maar niet goed werkende batterijen worden afgeleverd. Grootste probleem is dan dat de aparte lithium-ionen cellen te dicht op elkaar gemonteerd zijn waardoor de auto uit kan vallen of er zelfs brand kan ontstaan. Vaak slippen die gebrekkige batterijen door de kwaliteitscontrole omdat daar mensen aan ’t werk zijn die niet goed zijn opgeleid of over te weinig ervaring beschikken, vertellen anonieme werknemers van Tesla.

Ontkenning 

Een woordvoerder ontkent echter in alle toonaarden dat dat het geval is: "Het idee dat Tesla auto’s zou afleveren met batterijen die niet goed werken of een gevaar op kunnen leveren is volstrekt uit de lucht gegrepen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding