Dat was ook weer bijna de helft meer dan het aantal airbag-acties in het derde kwartaal. Van de terugroepingen in de laatste drie maanden kwamen er 30 van Duitse fabrikanten, 23 van Fransen en zes van autobedrijven in Groot-Brittannië.

Dat meldt Stericycle Expert Solutions, een wereldwijd bedrijf dat ‘oplossingen biedt voor het bedrijfsleven in strikt gereguleerde markten’. Stericycle doet dat met 19.000 werknemers op meer dan 500 locaties wereldwijd.

Uit het rapport over terugroepacties in de autowereld blijkt dat er daarvan in het laatste kwartaal in totaal 103 plaatsvonden, bussen en vrachtauto’s en motorfietsen meegeteld. Problemen met airbags waren verreweg de voornaamste reden maar er waren ook vijf terugroepacties voor mankementen aan de wielen of remmen.

Farzad Henareh, Europees vice president bij Stericycle Expert Solutions: "Consumenten kunnen gealarmeerd worden door het aantal terugroepacties in de autosector maar tegelijk weerspiegelt het wel het belang dat de fabrikanten aan veiligheid hechten. Eén van de grootste uitdagingen voor die fabrikanten is om de schaal en het wereldwijde karakter van terugroepacties goed te managen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding