FCA zal dat op 1 juni aankondigen in het nieuwe vierjarenplan, meldt de Financial Times. Het in de ban doen van diesel geldt dan voor alle merken binnen de groep, dus Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Chrysler, Ram en Dodge, stelt de FT. Het bericht is niet bevestigd door FCA zelf.

Grootste merk

Fiat Chrysler volgt daarmee andere autofabrikanten als Toyota en Porsche die diesel op termijn eveneens vermijden. Zij reageren daarmee op de vele schandalen rond de brandstof, de dreigende rijverboden voor oudere of zelfs nieuwe dieselwagens en de daardoor snel inzakkende vraag naar auto’s met een dieselmotor. Opmerkelijk is wel dat juist Fiat Chrysler Automobiles het enige autobedrijf in Europa was waar het aandeel diesels onder de nieuw verkochte auto’s vorig jaar hoger lag dan in 2016. Dat kwam vooral doordat Fiat veruit het grootste merk is in Italië waar diesel althans tot nu toe nog altijd een belangrijke rol blijft spelen.