BMW staat daarbij op 588 procent, op ruime afstand van Mazda met 407 procent en Mitsubishi met 405 procent. Hyundai komt daar weer een stuk achter met 324 procent terwijl Volkswagen net een paar punten onder de 300 procent blijft. Ook Mercedes-Benz staat met 287 procent nog ruim in de top tien.

Het Centre for Automotive Management legt uit dat de percentages ver boven de 100 uit kunnen komen omdat ook – en zelfs vaker – oudere modellen worden teruggeroepen. Uit de lijst komt duidelijk naar voren dat de Duitse autofabrikanten hun vermaarde kwaliteitsimago nu echt wel kwijt zijn, concludeert Die Welt in een kritisch artikel. "De terugroep cijfers van BMW zijn zelfs voor Amerikaanse begrippen buitengewoon hoog." Dat lijkt een terechte opmerking want het gemiddelde terugroep quotum op de lijst van het CAM ligt op 147 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding