Veiligheidsgordels in VW Polo en Seat’s kunnen losschieten (filmpje)

Volkswagen heeft een groot aantal nieuwere Polo’s terug moeten roepen omdat een veiligheidsgordel op de achterbank bij plotselinge bewegingen van de auto los kan schieten. De problemen doen zich ook voor in de Seat Ibiza en Arona die dan ook eveneens worden teruggeroepen.

Het gebrek is ontdekt door journalisten van een autoblad in Finland. Die reden met vijf passagiers in een Polo die nogal abrupt van rijbaan moest verwisselen. Door die beweging schoot de veiligheidsgordel van de middelste passagier op de achterbank los. Dat komt volgens Volkswagen doordat de bevestiging van die gordel en die van de passagier er naast te dicht op elkaar gemonteerd zijn. "Volkswagen heeft een oplossing aan de autoriteiten voorgelegd voor een eindkeuring en zal die daarna toepassen, zowel bij auto’s die al verkocht zijn als bij toekomstige producties. Het feitelijke herroepen van de auto’s zal nog wel enkele weken op zich laten wachten.

Bekijk onderstaand het filmpje dat de journalisten van het Finse autoblad Tekniikan Maailma hebben gemaakt. 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Veiligheidsgordels in VW Polo en Seat’s kunnen losschieten (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Veiligheidsgordels in VW Polo en Seat’s kunnen losschieten (filmpje)

Volkswagen heeft een groot aantal nieuwere Polo’s terug moeten roepen omdat een veiligheidsgordel op de achterbank bij plotselinge bewegingen van de auto los kan schieten. De problemen doen zich ook voor in de Seat Ibiza en Arona die dan ook eveneens worden teruggeroepen.

Het gebrek is ontdekt door journalisten van een autoblad in Finland. Die reden met vijf passagiers in een Polo die nogal abrupt van rijbaan moest verwisselen. Door die beweging schoot de veiligheidsgordel van de middelste passagier op de achterbank los. Dat komt volgens Volkswagen doordat de bevestiging van die gordel en die van de passagier er naast te dicht op elkaar gemonteerd zijn. "Volkswagen heeft een oplossing aan de autoriteiten voorgelegd voor een eindkeuring en zal die daarna toepassen, zowel bij auto’s die al verkocht zijn als bij toekomstige producties. Het feitelijke herroepen van de auto’s zal nog wel enkele weken op zich laten wachten.

Bekijk onderstaand het filmpje dat de journalisten van het Finse autoblad Tekniikan Maailma hebben gemaakt. 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding