‘Engine of the Year 2018’: Audi 2.5 TFSI

Voor de negende keer op rij heeft de jury van de ‘International Engine of the Year Awards’ de 2.5 TFSI van het merk verkozen tot beste motor in de categorie motoren met een cilinderinhoud tussen de 2 en 2.5 liter.

Met een vermogen van 294 kW/400 pk is het de krachtigste in serie geproduceerde vijfcilinder ter wereld, aldus de autofabrikant. De jury prees vooral het indrukwekkende koppel van 480 Nm, dat beschikbaar is bij een toerental net boven 1.700 tpm, alsmede het kenmerkende geluid van de turbomotor.

"De vijfcilinder is al meer dan 40 jaar lang een icoon van ons merk", aldus Oliver Hoffmann, hoofd technische ontwikkeling bij Audi Sport GmbH. "Twee jaar geleden hebben we de 2.5 TFSI compleet doorontwikkeld en daarbij het carter vervangen door een aluminium versie."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

‘Engine of the Year 2018’: Audi 2.5 TFSI - Automobielmanagement.nl

‘Engine of the Year 2018’: Audi 2.5 TFSI

Voor de negende keer op rij heeft de jury van de ‘International Engine of the Year Awards’ de 2.5 TFSI van het merk verkozen tot beste motor in de categorie motoren met een cilinderinhoud tussen de 2 en 2.5 liter.

Met een vermogen van 294 kW/400 pk is het de krachtigste in serie geproduceerde vijfcilinder ter wereld, aldus de autofabrikant. De jury prees vooral het indrukwekkende koppel van 480 Nm, dat beschikbaar is bij een toerental net boven 1.700 tpm, alsmede het kenmerkende geluid van de turbomotor.

"De vijfcilinder is al meer dan 40 jaar lang een icoon van ons merk", aldus Oliver Hoffmann, hoofd technische ontwikkeling bij Audi Sport GmbH. "Twee jaar geleden hebben we de 2.5 TFSI compleet doorontwikkeld en daarbij het carter vervangen door een aluminium versie."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding