‘Engine of the Year 2018’: Ferrari 3.9 V8

De huidige versie van Ferrari’s turbogeblazen V8, die in uiteenlopende varianten alle Ferrari V8-modellen aandrijft, is tijdens de 2018 Engine of the Year Awards voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot ’s werelds beste motor.

Tijdens deze twintigste editie van de verkiezing won Ferrari maar liefst zes onderscheidingen, het hoogste aantal ooit voor een autofabrikant in één jaar. Daarmee komt het totaal aantal International Engine of the Year Awards voor Ferrari op 27, een recordaantal voor een sportwagenfabrikant.

Naast de overall Engine of the Year overwinning eindigde de 720 pk sterke 3.9-liter V8 uit de nieuwe Ferrari 488 Pista ook op één in de klasse voor motoren tussen 3 en 4 liter, in de Performance Engine categorie en de speciale ‘Best of the Best’ verkiezing. Bij die laatste werd de 68 leden uit de internationale jury gevraagd om uit alle winnaars van de afgelopen twintig jaar hun topfavoriet te kiezen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

‘Engine of the Year 2018’: Ferrari 3.9 V8 - Automobielmanagement.nl

‘Engine of the Year 2018’: Ferrari 3.9 V8

De huidige versie van Ferrari’s turbogeblazen V8, die in uiteenlopende varianten alle Ferrari V8-modellen aandrijft, is tijdens de 2018 Engine of the Year Awards voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot ’s werelds beste motor.

Tijdens deze twintigste editie van de verkiezing won Ferrari maar liefst zes onderscheidingen, het hoogste aantal ooit voor een autofabrikant in één jaar. Daarmee komt het totaal aantal International Engine of the Year Awards voor Ferrari op 27, een recordaantal voor een sportwagenfabrikant.

Naast de overall Engine of the Year overwinning eindigde de 720 pk sterke 3.9-liter V8 uit de nieuwe Ferrari 488 Pista ook op één in de klasse voor motoren tussen 3 en 4 liter, in de Performance Engine categorie en de speciale ‘Best of the Best’ verkiezing. Bij die laatste werd de 68 leden uit de internationale jury gevraagd om uit alle winnaars van de afgelopen twintig jaar hun topfavoriet te kiezen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding