‘Engine of the Year 2018’: PSA’s Turbo PureTech benzinemotor

De Turbo PureTech 3-cilinder benzinemotor van PSA (110 en 130 pk) is in de klasse 1 – 1.4 liter voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot ‘Engine of the Year’.

De 3-cilinder turbomotor van PSA werd in 2017 geïntroduceerd in de nieuwe Peugeot 308, en de laatste generatie vindt inmiddels zijn weg in talloze PSA producten in meer dan 70 landen. De motor voldoet dan ook aan de Euro 6d-TEMP en China 6b voorschriften.

Deze PureTech motor wordt momenteel gefabriceerd in Frankrijk en China. Om aan de vraag te voldoen wordt dit jaar de productiecapaciteit in Frankrijk verdubbeld en zullen de fabrieken in Polen en Hongarije in 2019 en 2020 productie opstarten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

‘Engine of the Year 2018’: PSA’s Turbo PureTech benzinemotor - Automobielmanagement.nl

‘Engine of the Year 2018’: PSA’s Turbo PureTech benzinemotor

De Turbo PureTech 3-cilinder benzinemotor van PSA (110 en 130 pk) is in de klasse 1 – 1.4 liter voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot ‘Engine of the Year’.

De 3-cilinder turbomotor van PSA werd in 2017 geïntroduceerd in de nieuwe Peugeot 308, en de laatste generatie vindt inmiddels zijn weg in talloze PSA producten in meer dan 70 landen. De motor voldoet dan ook aan de Euro 6d-TEMP en China 6b voorschriften.

Deze PureTech motor wordt momenteel gefabriceerd in Frankrijk en China. Om aan de vraag te voldoen wordt dit jaar de productiecapaciteit in Frankrijk verdubbeld en zullen de fabrieken in Polen en Hongarije in 2019 en 2020 productie opstarten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding