Kia roept auto’s terug wegens airbag-problemen

Kia moet in de Verenigde Staten 507.000 auto’s terugroepen wegens technische problemen met de airbags.

Kia roept auto’s terug wegens airbag-problemen

Volgens het Koreaanse bedrijf kan het door een elektronisch defect voorkomen dat de airbag niet opent bij een ongeval. De elektronische apparatuur die dat moet regelen is afkomstig van de grote Duitse toeleverancier ZF Friedrichshafen-TRW. Het probleem doet zich voor bij diverse modellen die gebouwd zijn tussen 2010 en 2013. Eerder deed jaar stelde de Amerikaanse verkeersveiligheidsdienst NHTSA een officieel onderzoek in nadat er meldingen waren binnengekomen over een aantal doden en gewonden die werden toegeschreven aan de airbag problemen bij Kia en zustermerk Hyundai.

Kia roept auto’s terug wegens airbag-problemen - Automobielmanagement.nl

Kia roept auto’s terug wegens airbag-problemen

Kia moet in de Verenigde Staten 507.000 auto’s terugroepen wegens technische problemen met de airbags.

Kia roept auto’s terug wegens airbag-problemen

Volgens het Koreaanse bedrijf kan het door een elektronisch defect voorkomen dat de airbag niet opent bij een ongeval. De elektronische apparatuur die dat moet regelen is afkomstig van de grote Duitse toeleverancier ZF Friedrichshafen-TRW. Het probleem doet zich voor bij diverse modellen die gebouwd zijn tussen 2010 en 2013. Eerder deed jaar stelde de Amerikaanse verkeersveiligheidsdienst NHTSA een officieel onderzoek in nadat er meldingen waren binnengekomen over een aantal doden en gewonden die werden toegeschreven aan de airbag problemen bij Kia en zustermerk Hyundai.