Britse APK jaagt automobilist op kosten

MoT, de Britse variant van de APK, jaagt automobilisten alleen maar op kosten en draagt op geen enkele manier bij aan de verkeersveiligheid.

In Groot-Brittannië wordt jaarlijks voor rond de 300 miljoen euro aan onnodige reparaties uitgevoerd, alleen maar omdat de auto anders niet door de keuring komt. De overheid zou er beter aan doen meer aandacht te besteden aan het gedrag van de automobilisten zelf want dat is verreweg de voornaamste oorzaak voor ongevallen en letsel in het verkeer.

Dat stelt de Britse onderzoeksorganisatie The Adam Smith Institute. "Laat de regering nu eens de 21e eeuw omhelzen en die achterhaalde keuringen afschaffen," roept de denktank. De Britse MoT werd meer dan zestig jaar geleden ingevoerd omdat er toen veel oude auto’s, vaak nog van voor de Wereldoorlog, rond reden. Maar de auto van vandaag de dag is veel veiliger en betrouwbaarder waardoor dat regelmatige keuren niet meer nodig is, stelt het Instituut. "De MoT is een open uitnodiging voor oplichtersgarages die de automobilist hoge rekeningen aansmeren voor werk dat geen enkel nut heeft en vaak volstrekt overbodig is."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Britse APK jaagt automobilist op kosten - Automobielmanagement.nl

Britse APK jaagt automobilist op kosten

MoT, de Britse variant van de APK, jaagt automobilisten alleen maar op kosten en draagt op geen enkele manier bij aan de verkeersveiligheid.

In Groot-Brittannië wordt jaarlijks voor rond de 300 miljoen euro aan onnodige reparaties uitgevoerd, alleen maar omdat de auto anders niet door de keuring komt. De overheid zou er beter aan doen meer aandacht te besteden aan het gedrag van de automobilisten zelf want dat is verreweg de voornaamste oorzaak voor ongevallen en letsel in het verkeer.

Dat stelt de Britse onderzoeksorganisatie The Adam Smith Institute. "Laat de regering nu eens de 21e eeuw omhelzen en die achterhaalde keuringen afschaffen," roept de denktank. De Britse MoT werd meer dan zestig jaar geleden ingevoerd omdat er toen veel oude auto’s, vaak nog van voor de Wereldoorlog, rond reden. Maar de auto van vandaag de dag is veel veiliger en betrouwbaarder waardoor dat regelmatige keuren niet meer nodig is, stelt het Instituut. "De MoT is een open uitnodiging voor oplichtersgarages die de automobilist hoge rekeningen aansmeren voor werk dat geen enkel nut heeft en vaak volstrekt overbodig is."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding