BMW in problemen wegens motorbranden

BMW hangt in Zuid-Korea een boete van tientallen miljoenen euro’s boven het hoofd omdat het niet snel genoeg heeft gereageerd op een reeks motorbranden. Volgens het ministerie van transport in Seoel zijn er 28 incidenten gemeld waarbij de motor van een BMW spontaan in brand vloog.

BMW heeft in juli meer dan 100.000 auto’s teruggeroepen om de oorzaak voor die branden te verhelpen maar sindsdien zijn er volgens de autoriteiten opnieuw BMW’s in de fik gevlogen. Minister Kim Hyun-mee van transport vindt dat BMW in ieder geval te traag en vermoedelijk ook niet afdoende heeft gehandeld. Hij heeft bezitters van de betrokken auto’s dringend aangeraden hun wagen niet te gebruiken totdat het probleem volledig is verholpen.

"De regering gaat de branden in BMW-auto’s diepgaand en op een transparante manier onderzoeken. We willen kijken of BMW adequaat heeft gehandeld. Komen er tekortkomingen aan het licht, dan zullen we harde maatregelen nemen," aldus Kim. Als wordt vastgesteld dat de terugroepactie te laat was, dan kan de boete oplopen tot meer dan 50 miljoen euro. Bovendien werkt een flink aantal BMW-bezitters in Zuid-Korea inmiddels al aan een gezamenlijke schadeclaim.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BMW in problemen wegens motorbranden - Automobielmanagement.nl

BMW in problemen wegens motorbranden

BMW hangt in Zuid-Korea een boete van tientallen miljoenen euro’s boven het hoofd omdat het niet snel genoeg heeft gereageerd op een reeks motorbranden. Volgens het ministerie van transport in Seoel zijn er 28 incidenten gemeld waarbij de motor van een BMW spontaan in brand vloog.

BMW heeft in juli meer dan 100.000 auto’s teruggeroepen om de oorzaak voor die branden te verhelpen maar sindsdien zijn er volgens de autoriteiten opnieuw BMW’s in de fik gevlogen. Minister Kim Hyun-mee van transport vindt dat BMW in ieder geval te traag en vermoedelijk ook niet afdoende heeft gehandeld. Hij heeft bezitters van de betrokken auto’s dringend aangeraden hun wagen niet te gebruiken totdat het probleem volledig is verholpen.

"De regering gaat de branden in BMW-auto’s diepgaand en op een transparante manier onderzoeken. We willen kijken of BMW adequaat heeft gehandeld. Komen er tekortkomingen aan het licht, dan zullen we harde maatregelen nemen," aldus Kim. Als wordt vastgesteld dat de terugroepactie te laat was, dan kan de boete oplopen tot meer dan 50 miljoen euro. Bovendien werkt een flink aantal BMW-bezitters in Zuid-Korea inmiddels al aan een gezamenlijke schadeclaim.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding