Weer massale terugroep Volkswagens

Volkswagen moet rond de 700.000 SUV’s in de hele wereld terugroepen omdat er kortsluiting kan ontstaan in de lichtjes in het zonnedak als die nat worden. De lampjes zouden dan oververhit kunnen raken wat kan leiden tot schade aan het dak of in het ergste geval tot het in de brand vliegen van de auto.

vw tiguan

De nieuwe terugroepactie betreft de huidige generatie Tiguan’s en Touran’s die zijn gebouwd voor 5 juli dit jaar. Een woordvoerder van Volkswagen heeft meegedeeld dat er nog gewerkt wordt aan een oplossing voor het probleem maar dat de betreffende autobezitters binnenkort een oproep kunnen verwachten om hun auto naar de garage te brengen. Ondertussen moeten ze er echter wel opletten dat de verlichting in het zonnedak geen kuren begint te vertonen.

Vorige maand moest de Duitse groep nog 124.000 elektrische auto’s van VW, Audi en Porsche terughalen omdat er een minimale hoeveelheid van het kankerverwekkende cadium in de batterijen is verwerkt.

Weer massale terugroep Volkswagens - Automobielmanagement.nl

Weer massale terugroep Volkswagens

Volkswagen moet rond de 700.000 SUV’s in de hele wereld terugroepen omdat er kortsluiting kan ontstaan in de lichtjes in het zonnedak als die nat worden. De lampjes zouden dan oververhit kunnen raken wat kan leiden tot schade aan het dak of in het ergste geval tot het in de brand vliegen van de auto.

vw tiguan

De nieuwe terugroepactie betreft de huidige generatie Tiguan’s en Touran’s die zijn gebouwd voor 5 juli dit jaar. Een woordvoerder van Volkswagen heeft meegedeeld dat er nog gewerkt wordt aan een oplossing voor het probleem maar dat de betreffende autobezitters binnenkort een oproep kunnen verwachten om hun auto naar de garage te brengen. Ondertussen moeten ze er echter wel opletten dat de verlichting in het zonnedak geen kuren begint te vertonen.

Vorige maand moest de Duitse groep nog 124.000 elektrische auto’s van VW, Audi en Porsche terughalen omdat er een minimale hoeveelheid van het kankerverwekkende cadium in de batterijen is verwerkt.