Toyota roept miljoen auto’s terug

Toyota gaat wereldwijd 1,03 miljoen Priussen en en C-HR SUV’s terugroepen omdat er brand zou kunnen ontstaan door slijtage van de kabels bij de vermogensregelaar.

Toyota roept miljoen auto’s terug

De ‘recall’ betreft auto’s die gebouwd zijn tussen 2016 en nu in Toyota-fabrieken in Japan. Daarvan rijden er ruim 8.700 rond in ons land.

Volgens Toyota kan het probleem zich voordoen in hooguit één procent van die auto’s en zijn er ook nog geen ernstige incidenten bekend. Wel is in Japan in één geval rook ontstaan door een kortsluiting onder de motorkap. De terugroepactie is in eerste instantie bevolen door het ministerie van transport in Japan waar ook ruim de helft van de betrokken auto’s in gebruik zijn. Toyota heeft echter besloten uit voorzorg dezelfde modellen ook in andere delen van de wereld naar de dealer te laten komen.

Toyota roept miljoen auto’s terug - Automobielmanagement.nl

Toyota roept miljoen auto’s terug

Toyota gaat wereldwijd 1,03 miljoen Priussen en en C-HR SUV’s terugroepen omdat er brand zou kunnen ontstaan door slijtage van de kabels bij de vermogensregelaar.

Toyota roept miljoen auto’s terug

De ‘recall’ betreft auto’s die gebouwd zijn tussen 2016 en nu in Toyota-fabrieken in Japan. Daarvan rijden er ruim 8.700 rond in ons land.

Volgens Toyota kan het probleem zich voordoen in hooguit één procent van die auto’s en zijn er ook nog geen ernstige incidenten bekend. Wel is in Japan in één geval rook ontstaan door een kortsluiting onder de motorkap. De terugroepactie is in eerste instantie bevolen door het ministerie van transport in Japan waar ook ruim de helft van de betrokken auto’s in gebruik zijn. Toyota heeft echter besloten uit voorzorg dezelfde modellen ook in andere delen van de wereld naar de dealer te laten komen.