De titel voor de minst betrouwbare auto volgens de Britten gaat echter naar de Tesla Model S. De vijfde auto in de Top Vijf van WhatCar? is de Ford Edge Hatchback Diesel.

De Britse auto-uitgever vroeg 18.000 bezitters van een auto van tussen de één en vier jaar oud naar de problemen die ze daarmee het afgelopen jaar hebben ondervonden. In totaal passeerden daarbij 159 verschillende modellen de revue. De Tesla Model S staat met vlag en wimpel bovenaan (of onderaan) met een betrouwbaarheid van 51 procent. De Britse Range Rover haalt 67 procent, de andere auto’s in de Top Vijf zitten boven de 70 procent. Aan de andere kant van het spectrum zijn de Toyota Yaris en de Suzuki SX4 S-cross met 100 procent volgens het Britse autorijdende publiek de meest betrouwbare auto. De Nissan Leaf, Toyota RAV 4×4 en BMW 3-serie zitten met 99 procent ook in de hoogste scores.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding