BMW roept 1,6 miljoen auto’s terug wegens brandgevaar

BMW gaat 1,6 miljoen dieselauto’s terugroepen omdat een probleem met de uitlaatgasrecirculatie oververhitting en zelfs brand kan veroorzaken.

Het probleem is al maanden geleden ontdekt in Zuid-Korea toen daar een flink aantal BMW’s in de brand vlogen. In Zuid-Korea loopt ook al een gezamenlijke schadeclaim van een aantal betrokken BMW-rijders.

Dat leidde al tot herstel van 480.000 auto’s maar de Duitse autobouwer stelt nu dat ook andere modellen voor een technische ingreep terug moeten naar de dealer. Concreet gaat het om BMW’s met een 4- of 6-cylindermotor die gebouwd zijn tussen 2010 en 2017. Hoeveel er daarvan daadwerkelijk in de fik zijn gevlogen wil BMW niet zeggen ‘maar het echt maar zelden voorgekomen’. De nieuwe problemen en de daarmee gepaarde gaande kosten kunnen er voor zorgen dat BMW financieel nog weer slechter draait dan al werd verwacht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BMW roept 1,6 miljoen auto’s terug wegens brandgevaar - Automobielmanagement.nl

BMW roept 1,6 miljoen auto’s terug wegens brandgevaar

BMW gaat 1,6 miljoen dieselauto’s terugroepen omdat een probleem met de uitlaatgasrecirculatie oververhitting en zelfs brand kan veroorzaken.

Het probleem is al maanden geleden ontdekt in Zuid-Korea toen daar een flink aantal BMW’s in de brand vlogen. In Zuid-Korea loopt ook al een gezamenlijke schadeclaim van een aantal betrokken BMW-rijders.

Dat leidde al tot herstel van 480.000 auto’s maar de Duitse autobouwer stelt nu dat ook andere modellen voor een technische ingreep terug moeten naar de dealer. Concreet gaat het om BMW’s met een 4- of 6-cylindermotor die gebouwd zijn tussen 2010 en 2017. Hoeveel er daarvan daadwerkelijk in de fik zijn gevlogen wil BMW niet zeggen ‘maar het echt maar zelden voorgekomen’. De nieuwe problemen en de daarmee gepaarde gaande kosten kunnen er voor zorgen dat BMW financieel nog weer slechter draait dan al werd verwacht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding