Het aantal leerlingen Mobiliteit is sinds 2014-2015 met 28 procent gestegen. Het aantal studenten op MBO-niveau 3 en 4 steeg in drie jaar tijd zelfs met gemiddeld 46 procent volgens het BOVAG – Onderzoek BBL Leerlingen 2018. 

Opel wil graag in beeld komen bij deze jongeren als werkgever en is daarom van start gegaan met een roadshow langs autotechniekopleidingen in heel Nederland. Zij maken kans op een stage bij rallycoureur Timo van der Marel tijdens de WK Rally Monte Carlo. Alle studenten autotechniek die ervan dromen om te sleutelen aan de Opel Adam R2 tijdens deze rally, kunnen zich hiervoor inschrijven.

Jeroen Maas, woordvoerder van Opel, legt uit waarom zij vanaf vandaag opleidingen in heel Nederland bezoeken: “De strijd om getalenteerd personeel naar de dealerwerkplaatsen te lokken is al enkele jaren gaande. Ook wij vinden het belangrijk om aanstormend talent voor ons te winnen. Met de stage bij Timo van der Marel hebben we talent ook echt iets te bieden.

De leerlingen kunnen zich inschrijven via opel.nl/motorsport/student . Door het achterlaten van een motivatie maken studenten kans om aanwezig te zijn op de finaledag op 5 januari. Tijdens deze finaledag leggen de studenten diverse tests af. De winnaar wint een plek in de WK Rally Monte Carlo crew van Timo, die van 22 tot 27 januari 2019 verreden wordt. “Studenten die deze werkervaringsplek mislopen, zijn uiteraard van harte welkom voor een stage bij één van de Opel-dealerbedrijven in Nederland,” voegt Maas er nog aan toe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding