Dat melden de wegenwachten in zowel Nederland als België. Alleen al gisteren kwamen er bij Renault in Nederland meer dan 140 meldingen binnen van gestrande automobilisten. “Hier komt de ene na de andere melding binnen over een Renault,” aldus de meldkamer van een leasemaatschappij.

Klanten krijgen te horen dat ze niet eens meer hoeven uit te leggen wat er aan de hand is als ze in een Renault blijken te rijden. Ook de Vlaamse pechdienst VAB bevestigt dat: “Het lijkt wel alsof hier de ene na de andere Renault Scenic binnengebracht wordt.” “Bij ons is het probleem iets minder groot dan in Nederland”, zegt Karl Schuybroeck, directeur communicatie van Renault België tegen de Standaard. “Al gaat het ook om tientallen meldingen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding