Jaguars en Land Rovers stoten te veel CO2 uit

Jaguar Land Rover moet in Groot-Brittannië met spoed 44.000 auto’s terugroepen omdat ze meer CO2 uitstoten dan waarvoor ze zijn goedgekeurd.

Britse autoriteiten hebben vastgesteld dat JLR bij tien modellen de gestelde maxima overschrijdt. Daarbij gaat het onder meer om de Jaguar E-Pace, F-Pace, F-Type, XE en XF en een aantal twee liter versies van de Range Rover Evoque, Sport, Velar, Discovery en Discovery Sport.

Volgens JLR gaat het in de meeste gevallen om auto’s met een benzinemotor maar zijn ook enkele diesels betrokken. De autofabrikant heeft toegezegd de bezitters van al die auto’s zo snel mogelijk te informeren. Bij een aantal auto’s is een mechanische ingreep nodig terwijl bij andere een software update zou volstaan. “Wij zullen er al het mogelijke aan doen om de overlast tot het uiterste te beperken,” aldus JLR dat zeker in het thuisland toch al overspoeld wordt door tegenslag en problemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Jaguars en Land Rovers stoten te veel CO2 uit - Automobielmanagement.nl

Jaguars en Land Rovers stoten te veel CO2 uit

Jaguar Land Rover moet in Groot-Brittannië met spoed 44.000 auto’s terugroepen omdat ze meer CO2 uitstoten dan waarvoor ze zijn goedgekeurd.

Britse autoriteiten hebben vastgesteld dat JLR bij tien modellen de gestelde maxima overschrijdt. Daarbij gaat het onder meer om de Jaguar E-Pace, F-Pace, F-Type, XE en XF en een aantal twee liter versies van de Range Rover Evoque, Sport, Velar, Discovery en Discovery Sport.

Volgens JLR gaat het in de meeste gevallen om auto’s met een benzinemotor maar zijn ook enkele diesels betrokken. De autofabrikant heeft toegezegd de bezitters van al die auto’s zo snel mogelijk te informeren. Bij een aantal auto’s is een mechanische ingreep nodig terwijl bij andere een software update zou volstaan. “Wij zullen er al het mogelijke aan doen om de overlast tot het uiterste te beperken,” aldus JLR dat zeker in het thuisland toch al overspoeld wordt door tegenslag en problemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding