Tesla schrapt jaarlijkse onderhoudsbeurt

Tesla schrapt voor al haar modellen de ‘verplichte’ jaarlijkse onderhoudsbeurt. Dat kan omdat elektrische auto’s veel minder onderhoud nodig hebben dan concurrenten met een verbrandingsmotor.

Wie een Tesla rijdt, hoeft alleen nog naar de garage als er een probleem opdoemt of als onderdelen aan vervanging toe zijn. Tesla zegt die beslissing te baseren op een grote hoeveelheid data over het onderhoud en storingen bij haar al rondrijdende auto’s. Alle Tesla’s zijn voortdurend ‘connected’ met het autobedrijf zelf wat niet alleen al die data oplevert maar het ook mogelijk maakt eventueel opdoemende storingen snel genoeg op te merken. De autofabrikant benadrukt daarbij wel dat het schrappen van de beurt geen enkele invloed heeft op de garantie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla schrapt jaarlijkse onderhoudsbeurt - Automobielmanagement.nl

Tesla schrapt jaarlijkse onderhoudsbeurt

Tesla schrapt voor al haar modellen de ‘verplichte’ jaarlijkse onderhoudsbeurt. Dat kan omdat elektrische auto’s veel minder onderhoud nodig hebben dan concurrenten met een verbrandingsmotor.

Wie een Tesla rijdt, hoeft alleen nog naar de garage als er een probleem opdoemt of als onderdelen aan vervanging toe zijn. Tesla zegt die beslissing te baseren op een grote hoeveelheid data over het onderhoud en storingen bij haar al rondrijdende auto’s. Alle Tesla’s zijn voortdurend ‘connected’ met het autobedrijf zelf wat niet alleen al die data oplevert maar het ook mogelijk maakt eventueel opdoemende storingen snel genoeg op te merken. De autofabrikant benadrukt daarbij wel dat het schrappen van de beurt geen enkele invloed heeft op de garantie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding