Dat constateert onderzoeksbureau JD Power na een enquête onder bijna 13.000 Duitse autobezitters. Hun auto’s zijn gebouwd tussen november 2015 en januari vorig jaar maar JD Power vroeg hen alleen problemen uit de laatste twaalf maanden te melden. Alles bij elkaar werden 177 verschillende problemen in acht categorieën genoemd. Gemiddeld genomen kwamen bij 100 auto’s 115 problemen voor. De premium merken scoren echter een stuk slechter. BMW komt op 129 gebreken per 100 auto’s, Mercedes-Benz op 137 en Audi voert de lijst aan met 142 gebreken per 100 auto’s.

JD Power constateert daarbij dat de meeste mensen desondanks wel merkentrouw blijven. “Maar dat blijft niet altijd zo als de geestdrift over de auto die men bij de koop nog had door de rij-ervaringen van elke dag wordt ondermijnd,” denkt Europa-baas Josh Halliburton. “Ik zou BMW, Mercedes en Audi aanraden om zich meer met dit soort problemen bezig te houden.” Overigens kwam Mitsubishi met 85 problemen per 100 auto’s als beste uit de bus.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding