Pon op zoek naar tientallen ‘spookauto’s’

Importeur Pon zoekt tientallen Volkswagens die tussen 2006 en 2018 ‘per ongeluk’ zijn verkocht. De auto’s hadden niet de weg op gemogen omdat ze testonderdelen bevatten en daardoor mogelijk onveilig zijn. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Pon op zoek naar tientallen 'spookauto's'

Volgens een bron bekend met de zaak zijn er 150 van zulke auto’s in de Nederlandse markt gezet: daarvan zijn er inmiddels zestig teruggevonden. Van resterende testauto’s ontbreekt nog elk spoor. Een woordvoerder van Pon zegt dat het ‘enkele tientallen voertuigen’ betreft.

Pon zegt ‘op verzoek van Volkswagen AG in Nederland rondrijdende zogenaamde 0-serie modellen te traceren en terug te roepen’. Dat zijn auto’s zonder typegoedkeuring, ofwel zogenaamde pre-productiemodellen. De importeur heeft daarvan zelf drie wagens verkocht; de rest is via zogeheten parallelimport in Nederland terechtgekomen. Dat betekent dat een particulier of een autoverkoper een auto in het buitenland heeft gekocht en in Nederland heeft geïmporteerd.

In december van 2018 werd al bekend dat Volkswagen jarenlang ongekeurde testauto’s heeft verkocht zonder dat de vereiste documentatie daarvan rond was.

Pon op zoek naar tientallen ‘spookauto’s’ - Automobielmanagement.nl

Pon op zoek naar tientallen ‘spookauto’s’

Importeur Pon zoekt tientallen Volkswagens die tussen 2006 en 2018 ‘per ongeluk’ zijn verkocht. De auto’s hadden niet de weg op gemogen omdat ze testonderdelen bevatten en daardoor mogelijk onveilig zijn. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Pon op zoek naar tientallen 'spookauto's'

Volgens een bron bekend met de zaak zijn er 150 van zulke auto’s in de Nederlandse markt gezet: daarvan zijn er inmiddels zestig teruggevonden. Van resterende testauto’s ontbreekt nog elk spoor. Een woordvoerder van Pon zegt dat het ‘enkele tientallen voertuigen’ betreft.

Pon zegt ‘op verzoek van Volkswagen AG in Nederland rondrijdende zogenaamde 0-serie modellen te traceren en terug te roepen’. Dat zijn auto’s zonder typegoedkeuring, ofwel zogenaamde pre-productiemodellen. De importeur heeft daarvan zelf drie wagens verkocht; de rest is via zogeheten parallelimport in Nederland terechtgekomen. Dat betekent dat een particulier of een autoverkoper een auto in het buitenland heeft gekocht en in Nederland heeft geïmporteerd.

In december van 2018 werd al bekend dat Volkswagen jarenlang ongekeurde testauto’s heeft verkocht zonder dat de vereiste documentatie daarvan rond was.