Tesla volgens Britten niet zo betrouwbaar

Tesla lijkt tot nu toe een niet al te betrouwbaar automerk. Het Britse WhatCar? vraagt elk jaar enkele duizenden autobezitters wat zij vinden van de betrouwbaarheid van hun wagen. Tesla doet daarin voor ’t eerst mee omdat er volgens WhatCar? nu voldoende van op de weg zijn en komt direct met een score van 57,3 procent als laagste uit de bus. Land Rover is op ruime afstand tweede met een score van 76,5 procent.

Tesla volgens Britten niet zo betrouwbaar

Het laatste onderzoek van WhatCar? werd gehouden onder 18.000 autorijders. Zij zijn alle minstens een jaar eigenaar van een één tot vier jaar oude auto. Hen is gevraagd te melden hoe vaak ze te kampen hebben gehad met bepaalde gebreken aan bijvoorbeeld de accu, motor, versnellingsbak, het brandstofsysteem of de elektronica. Om de uiteindelijke score te bepalen deelde WhatCar? de gebreken in naar zwaarte.

Na Tesla en Land Rover is Jeep de nummer drie op de ‘onbetrouwbaarheid’ lijst maar dat komt al op 82,7 procent. Het ‘zusje’ van Land Rover Jaguar staat op plaats vier met 84,9 procent met Nissan als vijfde met 87,1 procent. Meest betrouwbare auto, althans volgens de Britten, is de Suzuki SX4 S-Cross die als enige een score van 100 procent haalt. Merkgenoot Vitara zit daar dicht tegenaan terwijl Suzuki als geheel een score van 97,7 procent haalt. Vrijwel even hoog scoren Lexus, Toyota met zowel de RAV4 als de Yaris, Kia dat met de Sportage de beste SUV in huis heeft, terwijl Mitsubishi de Top 5 vol maakt. Verder komen ook Subaru, Skoda, Alfa Romeo, Hyundai en SEAT met vooral de Leon als betrouwbare merken uit de bus.

Tesla volgens Britten niet zo betrouwbaar - Automobielmanagement.nl

Tesla volgens Britten niet zo betrouwbaar

Tesla lijkt tot nu toe een niet al te betrouwbaar automerk. Het Britse WhatCar? vraagt elk jaar enkele duizenden autobezitters wat zij vinden van de betrouwbaarheid van hun wagen. Tesla doet daarin voor ’t eerst mee omdat er volgens WhatCar? nu voldoende van op de weg zijn en komt direct met een score van 57,3 procent als laagste uit de bus. Land Rover is op ruime afstand tweede met een score van 76,5 procent.

Tesla volgens Britten niet zo betrouwbaar

Het laatste onderzoek van WhatCar? werd gehouden onder 18.000 autorijders. Zij zijn alle minstens een jaar eigenaar van een één tot vier jaar oude auto. Hen is gevraagd te melden hoe vaak ze te kampen hebben gehad met bepaalde gebreken aan bijvoorbeeld de accu, motor, versnellingsbak, het brandstofsysteem of de elektronica. Om de uiteindelijke score te bepalen deelde WhatCar? de gebreken in naar zwaarte.

Na Tesla en Land Rover is Jeep de nummer drie op de ‘onbetrouwbaarheid’ lijst maar dat komt al op 82,7 procent. Het ‘zusje’ van Land Rover Jaguar staat op plaats vier met 84,9 procent met Nissan als vijfde met 87,1 procent. Meest betrouwbare auto, althans volgens de Britten, is de Suzuki SX4 S-Cross die als enige een score van 100 procent haalt. Merkgenoot Vitara zit daar dicht tegenaan terwijl Suzuki als geheel een score van 97,7 procent haalt. Vrijwel even hoog scoren Lexus, Toyota met zowel de RAV4 als de Yaris, Kia dat met de Sportage de beste SUV in huis heeft, terwijl Mitsubishi de Top 5 vol maakt. Verder komen ook Subaru, Skoda, Alfa Romeo, Hyundai en SEAT met vooral de Leon als betrouwbare merken uit de bus.