Volvo moet half miljoen auto’s terugroepen

Volvo moet wereldwijd rond een half miljoen auto’s terugroepen omdat een onderdeel in bepaalde dieselmotoren kan wegsmelten. In het ernstigste geval kan de auto daardoor in brand vliegen, hoewel dergelijke ernstige incidenten nog niet bij Volvo gemeld zijn. 

Volvo moet half miljoen auto’s terugroepen

De technische fout kan zich voordoen in viercilinder dieselmotoren die gebouwd zijn tussen 2014 en heden. Die motoren komen voor in de V40, V60, V70, S80, XC60 en XC90 modellen, heeft een woordvoerder van Volvo’s hoofdkantoor laten weten.

Het bericht komt voor Volvo op een slecht moment want vorige week moest het bedrijf nog melden dat de operationele winst ondanks hogere verkopen in de eerste jaarhelft 30 procent lager was uitgekomen dan een jaar eerder. De Zweedse dochter van Geely wil daarom nog eens 200 miljoen euro bezuinigen bovenop een soortgelijke ronde aan kostenbesparingen die momenteel al aan de gang is. Of de voorspelling van CEO Håkan Samuelsson dat de winst later dit jaar kan aantrekken door de grote ‘recall’ in gevaar komt is niet meegedeeld.

Volvo moet half miljoen auto’s terugroepen - Automobielmanagement.nl

Volvo moet half miljoen auto’s terugroepen

Volvo moet wereldwijd rond een half miljoen auto’s terugroepen omdat een onderdeel in bepaalde dieselmotoren kan wegsmelten. In het ernstigste geval kan de auto daardoor in brand vliegen, hoewel dergelijke ernstige incidenten nog niet bij Volvo gemeld zijn. 

Volvo moet half miljoen auto’s terugroepen

De technische fout kan zich voordoen in viercilinder dieselmotoren die gebouwd zijn tussen 2014 en heden. Die motoren komen voor in de V40, V60, V70, S80, XC60 en XC90 modellen, heeft een woordvoerder van Volvo’s hoofdkantoor laten weten.

Het bericht komt voor Volvo op een slecht moment want vorige week moest het bedrijf nog melden dat de operationele winst ondanks hogere verkopen in de eerste jaarhelft 30 procent lager was uitgekomen dan een jaar eerder. De Zweedse dochter van Geely wil daarom nog eens 200 miljoen euro bezuinigen bovenop een soortgelijke ronde aan kostenbesparingen die momenteel al aan de gang is. Of de voorspelling van CEO Håkan Samuelsson dat de winst later dit jaar kan aantrekken door de grote ‘recall’ in gevaar komt is niet meegedeeld.