Bij Mazda’s gaat nu van alles mis

Mazda laat duizenden nieuwe Mazda3 auto’s terug komen naar de dealer omdat het glas in de binnenspiegel er af kan vallen. “Gedurende de productie is dat glas niet goed gelijmd,” heeft Mazda de bezitters van die auto’s laten weten. 

Vorige maand bleek dat diezelfde auto’s zo maar een wiel konden verliezen omdat de bouten in de fabriek niet goed genoeg waren aangedraaid. In april werden diezelfde types auto’s ook al teruggeroepen omdat ook de ruitenwissers los konden laten en dus vervangen moesten worden. En vorige maand moest Mazda bovendien meer dan 250.000 auto’s terug halen vanwege een software-probleem waardoor de motor onverwachts uit zou kunnen vallen met alle gevolgen van dien. Een goede twee jaar geleden moest de Japanse fabrikant al eens een probleem melden met de bedrading onder de motorkap waardoor zich problemen voor konden doen als het onverwacht openen van de airbags of uitvallen van de verlichting.

Bij Mazda’s gaat nu van alles mis - Automobielmanagement.nl

Bij Mazda’s gaat nu van alles mis

Mazda laat duizenden nieuwe Mazda3 auto’s terug komen naar de dealer omdat het glas in de binnenspiegel er af kan vallen. “Gedurende de productie is dat glas niet goed gelijmd,” heeft Mazda de bezitters van die auto’s laten weten. 

Vorige maand bleek dat diezelfde auto’s zo maar een wiel konden verliezen omdat de bouten in de fabriek niet goed genoeg waren aangedraaid. In april werden diezelfde types auto’s ook al teruggeroepen omdat ook de ruitenwissers los konden laten en dus vervangen moesten worden. En vorige maand moest Mazda bovendien meer dan 250.000 auto’s terug halen vanwege een software-probleem waardoor de motor onverwachts uit zou kunnen vallen met alle gevolgen van dien. Een goede twee jaar geleden moest de Japanse fabrikant al eens een probleem melden met de bedrading onder de motorkap waardoor zich problemen voor konden doen als het onverwacht openen van de airbags of uitvallen van de verlichting.