De garantie op die versnellingsbak geldt nu voor zeven jaar of 160.000 kilometer terwijl de computer die de aandrijving reguleert voor 10 jaar of 240.000 kilometer is gedekt. De regeling volgt op het verliezen van een schadezaak voor oudere types van die modellen.

Ford krijgt al tijden tientallen rechtszaken en klachten aan haar broek over de versnellingsbak in Focussen die gebouwd zijn van 2014 tot eind 2015 en Fiesta’s van 2014. Een flink aantal bezitters van die auto’s heeft het herstel zelf al betaald maar Ford heeft hen nu beloofd de kosten alsnog te vergoeden. Bovendien kan iedereen met zo’n auto bij de dealer langsgaan voor een gratis update van de betrokken software. 

De altijd goed ingelichte Detroit Free Pers meldde vorige maand dat Ford al van de problemen op de hoogte was voordat de auto’s in de showroom verschenen. De National Highway Traffic Safety Administration heeft meegedeeld dat er tot nu toe geen risico’s voor de veiligheid zijn vastgesteld.