Nu weer terugroepactie bij Volkswagen en Porsche

Een terugroepactie lijkt tegenwoordig net zo bij de internationale autowereld te horen als, zeg maar, een ontslagen topman. Nu heeft Volkswagen weer aangekondigd dat het 227.000 auto’s naar de dealer zal moeten terughalen omdat er iets mankeert aan de airbags en aan het mechanisme dat veiligheidsriemen strak trekt. 

Nu weer terugroepactie bij Volkswagen en Porsche

Vanwege dezelfde problemen laat Porsche nog eens 23.500 auto’s terugkomen. Een relatief beperkt aantal rijdt rond in Duitsland, de rest elders in wereld. De ‘recall’ betreft bij VW de Tiguan, Sharan en CC die gebouwd zijn in 2015 en bij Porsche de 911, Boxster, Cayman en Panamera uit de jaren 2015 en 2016. De verkeersveiligheidsdienst Kraftfahrt Bundesamt heeft de VW Groep opgedragen met nieuwe software de problemen in de controle-unit van de airbags op te lossen.

Nu weer terugroepactie bij Volkswagen en Porsche - Automobielmanagement.nl

Nu weer terugroepactie bij Volkswagen en Porsche

Een terugroepactie lijkt tegenwoordig net zo bij de internationale autowereld te horen als, zeg maar, een ontslagen topman. Nu heeft Volkswagen weer aangekondigd dat het 227.000 auto’s naar de dealer zal moeten terughalen omdat er iets mankeert aan de airbags en aan het mechanisme dat veiligheidsriemen strak trekt. 

Nu weer terugroepactie bij Volkswagen en Porsche

Vanwege dezelfde problemen laat Porsche nog eens 23.500 auto’s terugkomen. Een relatief beperkt aantal rijdt rond in Duitsland, de rest elders in wereld. De ‘recall’ betreft bij VW de Tiguan, Sharan en CC die gebouwd zijn in 2015 en bij Porsche de 911, Boxster, Cayman en Panamera uit de jaren 2015 en 2016. De verkeersveiligheidsdienst Kraftfahrt Bundesamt heeft de VW Groep opgedragen met nieuwe software de problemen in de controle-unit van de airbags op te lossen.