In Nederland gaat het daarbij om 1.446 auto’s. BMW-rijders worden via een brief van de RDW over de terugroepactie geïnformeerd. “Er is inderdaad 15 oktober jongstleden een recall opgestart betreffende Takata airbags voor de (oudere) modellen E46 en E39. Het betreft airbags die achteraf in de auto zijn gemonteerd,” licht manager corporate communications Andrew Mason (foto) van BMW Nederland uit.

De exploderende airbags van Takata hebben de afgelopen jaren gezorgd voor de grootste terugroepactie uit de geschiedenis van de auto-industrie. Bij het spontaan exploderen ervan kunnen metaaldeeltjes in de auto worden gelanceerd. Wereldwijd zijn vele miljoenen auto’s naar de garage teruggehaald om de airbags te vervangen. Takata zelf is vanwege de zware financiële gevolgen failliet gegaan en uiteindelijk overgenomen door het Chinese Key Safety Systems dat sinds de overname werkt onder de naam Joyon Safety Systems.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding