Onderdelen van de airbags kunnen vocht absorberen, waardoor de airbags mogelijk niet volledig opblazen of scheuren. De terugroepactie betreft onderdelen die tussen 1995 en 1999 zijn geproduceerd en geleverd aan BMW, Audi, Toyota, Honda en Mitsubishi, meldt de Amerikaanse verkeerswaakhond National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA).

De terugroepactie is het nieuwste hoofdstuk in een slepende affaire, waardoor Takata twee jaar geleden al een faillissement moest aanvragen. De Japanse onderdelenfabrikant heeft jarenlang tientallen miljoenen kapotte airbags geleverd. Daarvoor heeft het voor een bedrag van 1 miljard dollar geschikt met de Amerikaanse justitie.

BMW heeft al drie terugroepacties aangekondigd van 116.000 auto’s die rondrijden in de Verenigde Staten. Hiervan kunnen 8000 niet meer veilig de weg op tot ze zijn gerepareerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding