Grote terugroepactie Toyota en Honda vanwege airbagprobleem

Toyota en Honda roepen miljoenen voertuigen terug vanwege problemen met de airbags. Bij Toyota gaat het wereldwijd om 3,4 miljoen auto’s, Honda laat weten dat 2,4 miljoen voertuigen in de VS worden teruggehaald.

Grote terugroepactie Toyota en Honda vanwege airbagprobleem

De Toyota Corolla (2011-2019), Matrix (2011-2013), Avalon (2012-2018) en de Avalon hybride modellen (2013-2018) hebben airbags aan boord die door een elektronische storing mogelijk niet werken tijdens een ongeluk. De voertuigen hebben een elektronisch apparaat aan boord dat onvoldoende bescherming biedt tegen elektrische ruis die kan optreden tijdens ongevallen. Dat kan leiden tot het onvolledig of niet uitklappen van de airbags.

De airbags van de Honda Civic en Acura, die tussen 1996 en 2003 zijn gemaakt voor de Amerikaanse markt, beschikken over airbags die niet goed werken. Reden om die terug te halen en de airbags te vervangen. De actie is niet van toepassing op de Nederlandse markt laat Toyota-woordvoerder Guido Roozekrans weten.

Grote terugroepactie Toyota en Honda vanwege airbagprobleem - Automobielmanagement.nl

Grote terugroepactie Toyota en Honda vanwege airbagprobleem

Toyota en Honda roepen miljoenen voertuigen terug vanwege problemen met de airbags. Bij Toyota gaat het wereldwijd om 3,4 miljoen auto’s, Honda laat weten dat 2,4 miljoen voertuigen in de VS worden teruggehaald.

Grote terugroepactie Toyota en Honda vanwege airbagprobleem

De Toyota Corolla (2011-2019), Matrix (2011-2013), Avalon (2012-2018) en de Avalon hybride modellen (2013-2018) hebben airbags aan boord die door een elektronische storing mogelijk niet werken tijdens een ongeluk. De voertuigen hebben een elektronisch apparaat aan boord dat onvoldoende bescherming biedt tegen elektrische ruis die kan optreden tijdens ongevallen. Dat kan leiden tot het onvolledig of niet uitklappen van de airbags.

De airbags van de Honda Civic en Acura, die tussen 1996 en 2003 zijn gemaakt voor de Amerikaanse markt, beschikken over airbags die niet goed werken. Reden om die terug te halen en de airbags te vervangen. De actie is niet van toepassing op de Nederlandse markt laat Toyota-woordvoerder Guido Roozekrans weten.