Eerder al constateerde Ford hetzelfde probleem bij de hybride versie van de Kuga. BMW hoopt voor eind deze maand een oplossing te hebben, bij Ford is daar volgens de laatste berichten voorlopig nog geen zicht op. De directeur van Ford Duitsland heeft daarvoor ook zijn excuus aangeboden. Andere fabrikanten hebben tot nu toe nog geen soortgelijke problemen met PHEV-auto’s gemeld.

Diverse modellen

Bij de teruggeroepen auto’s van BMW gaat het onder meer om de X1 tot en met X5, modellen uit de 3, 5 en 7 serie en daarnaast ook de Mini Countryman. De betrokken auto’s zijn gebouwd tussen 20 januari en 18 september dit jaar. In Duitsland zelf rijden er zo’n 1.800 van rond. ‘’Per land zijn niet alle van de genoemde modellen betrokken,’’ aldus een woordvoerder van BMW.

Vervuiling bij productie batterijcellen

Het probleem wordt veroorzaakt door vervuiling bij de productie van de batterijcellen, aldus BMW. Dat kan ‘in zeldzame gevallen’ leiden tot kortsluiting. Dat risico doet zich met name voor als de auto volgeladen is. Ford heeft de eigenaren van de Kuga’s eerder al aangeraden de betrokken auto’s voorlopig niet meer met een kabel op te laden.