Daimler werkt met Geely aan verbrandingsmotor

Daimler en Geely gaan nauw samenwerken bij de ontwikkeling van een volgende generatie verbrandingsmotoren voor hybride auto’s. Op die manier hopen beide autobedrijven fors te besparen op de ontwikkelkosten.

Daimler regelt voor 11 miljard financiering

Het project is het eerste voorbeeld van de samenwerking met Geely die Daimler’s CEO Ola Källenius onlangs aankondigde. Bij die gelegenheid wilde hij nog geen concrete voorbeelden geven. Geely, moederbedrijf van Volvo, Polestar en Lynk & Co, is met een belang van 9,69 procent ook de grootste aandeelhouder van het Duitse autoconcern.

Modulair

“De bedrijven zijn van plan om samen een hoogst efficiënte modulaire motor te ontwikkelen,’’ heeft een woordvoerder van Daimler bevestigd. Zo’n motor zal vervolgens zowel in Europa als in China worden geproduceerd. De nadruk ligt echter wel op China. Met het project zal de bouw van verbrandingsmotoren in Duitsland zelf voorlopig worden voortgezet, aldus de woordvoerder.

De aankondiging heeft in Duitse autokringen tot verbazing geleid omdat bij de meeste autofabrikanten, ook elders in de wereld, de nadruk steeds meer ligt op elektrische aandrijving.

Daimler werkt met Geely aan verbrandingsmotor - Automobielmanagement.nl

Daimler werkt met Geely aan verbrandingsmotor

Daimler en Geely gaan nauw samenwerken bij de ontwikkeling van een volgende generatie verbrandingsmotoren voor hybride auto’s. Op die manier hopen beide autobedrijven fors te besparen op de ontwikkelkosten.

Daimler regelt voor 11 miljard financiering

Het project is het eerste voorbeeld van de samenwerking met Geely die Daimler’s CEO Ola Källenius onlangs aankondigde. Bij die gelegenheid wilde hij nog geen concrete voorbeelden geven. Geely, moederbedrijf van Volvo, Polestar en Lynk & Co, is met een belang van 9,69 procent ook de grootste aandeelhouder van het Duitse autoconcern.

Modulair

“De bedrijven zijn van plan om samen een hoogst efficiënte modulaire motor te ontwikkelen,’’ heeft een woordvoerder van Daimler bevestigd. Zo’n motor zal vervolgens zowel in Europa als in China worden geproduceerd. De nadruk ligt echter wel op China. Met het project zal de bouw van verbrandingsmotoren in Duitsland zelf voorlopig worden voortgezet, aldus de woordvoerder.

De aankondiging heeft in Duitse autokringen tot verbazing geleid omdat bij de meeste autofabrikanten, ook elders in de wereld, de nadruk steeds meer ligt op elektrische aandrijving.