PSA-dochter gaat electronicareparaties uitvoeren voor Renault

Renault gaat een samenwerking aan met Faurecia, deels een dochterbedrijf van Groupe PSA, op het gebied van multi-brand reparaties van auto-electronica. Daarbij gaat het om het infotainment systeem, de elektronische controle eenheid (ECU) van de motor, dashboards, schermen en de beheersystemen.

Door deze samenwerking kan Renault haar garage- en reparatiepartners toegang bieden tot de reparatie van meer dan 1.000 producten van 23 automerken. Klanten hebben daarmee een aantrekkelijk geprijsd alternatief vergeleken met nieuwe onderdelen, stelt Renault. Elk product dat door het autobedrijf aan Faurecia Clarion Electronics wordt voorgelegd, wordt in drie tot vijf dagen gediagnosticeerd, gerepareerd en gecontroleerd voor het terug gaat naar de garage. “Dit past volledig in de circulaire economie omdat het het gebruik van bronnen en energie terugdringt door de levenscyclus van de originele onderdelen te verlengen.’’ De nieuwe dienst is inmiddels ingevoerd in Frankrijk en zal volgend jaar verder in Europa worden uitgerold.

Belang

Faurecia Clarion Electronics is één van de vier onderdelen van het Franse Faurecia, één van de grotere toeleveranciers aan de auto-industrie in de wereld. Groupe PSA is bezig met het terugdraaien van haar belang in Faurecia als voorwaarde voor de fusie met Fiat Chrysler Automobiles.

PSA-dochter gaat electronicareparaties uitvoeren voor Renault - Automobielmanagement.nl

PSA-dochter gaat electronicareparaties uitvoeren voor Renault

Renault gaat een samenwerking aan met Faurecia, deels een dochterbedrijf van Groupe PSA, op het gebied van multi-brand reparaties van auto-electronica. Daarbij gaat het om het infotainment systeem, de elektronische controle eenheid (ECU) van de motor, dashboards, schermen en de beheersystemen.

Door deze samenwerking kan Renault haar garage- en reparatiepartners toegang bieden tot de reparatie van meer dan 1.000 producten van 23 automerken. Klanten hebben daarmee een aantrekkelijk geprijsd alternatief vergeleken met nieuwe onderdelen, stelt Renault. Elk product dat door het autobedrijf aan Faurecia Clarion Electronics wordt voorgelegd, wordt in drie tot vijf dagen gediagnosticeerd, gerepareerd en gecontroleerd voor het terug gaat naar de garage. “Dit past volledig in de circulaire economie omdat het het gebruik van bronnen en energie terugdringt door de levenscyclus van de originele onderdelen te verlengen.’’ De nieuwe dienst is inmiddels ingevoerd in Frankrijk en zal volgend jaar verder in Europa worden uitgerold.

Belang

Faurecia Clarion Electronics is één van de vier onderdelen van het Franse Faurecia, één van de grotere toeleveranciers aan de auto-industrie in de wereld. Groupe PSA is bezig met het terugdraaien van haar belang in Faurecia als voorwaarde voor de fusie met Fiat Chrysler Automobiles.