PSA moet 220.000 auto’s terugroepen

Groupe PSA moet 220.000 Citroëns, Peugeots en DS’en terugroepen omdat er problemen met de distributieriem zijn die het remvermogen kunnen beïnvloeden.

PSA: “Niets aan de hand met auto’s Peugeot en Citroën”

Het gaat om tussen maart 2013 en april 2017 gebouwde auto’s met een 1.2 liter PureTech motor van 110 of 130 pk, specificeren Franse vakbladen. De terugroepactie is wat Frankrijk betreft bevestigd door de autofabrikant maar is in ons land nog niet in het register van de RDW terug te vinden.

Hele werkdag

PSA heeft de betrokken autobezitters opgeroepen zo snel mogelijk contact op te nemen met de dichtstbijzijnde dealer om de auto na te laten kijken en indien nodig het probleem te verhelpen. Dat kan van een uur tot een hele werkdag kosten, aldus de door PSA Frankrijk verzonden brief.

Eerder vervangen

Naar aanleiding van die geconstateerde problemen gaat PSA ook bekijken of de riemen mogelijk eerder vervangen dienen te worden dan na de tot nu toe aangehouden acht jaar of 180.000 kilometer. PSA heeft verder autobezitters die momenteel minder dan 10 kilometer per dag of 15.000 kilometer per jaar rijden aangeraden om zeker één keer per jaar de olie te verwisselen.

PSA moet 220.000 auto’s terugroepen - Automobielmanagement.nl

PSA moet 220.000 auto’s terugroepen

Groupe PSA moet 220.000 Citroëns, Peugeots en DS’en terugroepen omdat er problemen met de distributieriem zijn die het remvermogen kunnen beïnvloeden.

PSA: “Niets aan de hand met auto’s Peugeot en Citroën”

Het gaat om tussen maart 2013 en april 2017 gebouwde auto’s met een 1.2 liter PureTech motor van 110 of 130 pk, specificeren Franse vakbladen. De terugroepactie is wat Frankrijk betreft bevestigd door de autofabrikant maar is in ons land nog niet in het register van de RDW terug te vinden.

Hele werkdag

PSA heeft de betrokken autobezitters opgeroepen zo snel mogelijk contact op te nemen met de dichtstbijzijnde dealer om de auto na te laten kijken en indien nodig het probleem te verhelpen. Dat kan van een uur tot een hele werkdag kosten, aldus de door PSA Frankrijk verzonden brief.

Eerder vervangen

Naar aanleiding van die geconstateerde problemen gaat PSA ook bekijken of de riemen mogelijk eerder vervangen dienen te worden dan na de tot nu toe aangehouden acht jaar of 180.000 kilometer. PSA heeft verder autobezitters die momenteel minder dan 10 kilometer per dag of 15.000 kilometer per jaar rijden aangeraden om zeker één keer per jaar de olie te verwisselen.