Tellerstand bij elke onderhoudsbeurt doorgeven

Vanaf 1 juli moet de kilometerstand van motorvoertuigen bij elke reparatie, onderhoud of bandenwissel worden doorgegeven aan de RDW. Tot nu toe geldt dat alleen als de factuur boven de 150 euro uitkomt. Die grens komt nu te vervallen.

De Vereniging Aanpak Tellerfraude (VAT) zet zich al jaren in om tellerfraude te bestrijden. VAT is een samenwerkingscollectief van Bovag, RAI Vereniging, ANWB, KNMV en NKC. VAT heeft een samenwerkingsovereenkomst met de RDW om samen tellerfraude te bestrijden.

150 euro

De vereniging heeft zich nu ook ingezet voor het schrappen van de grens van 150 euro. Voorzitter Martin Huisman: “Er worden zo meer tellerstanden doorgegeven aan RDW. Bovendien merkten we dat de grens van 150 euro in de praktijk soms onduidelijkheid opleverde over welke werkzaamheden wel en niet geregistreerd moesten worden. De verlaging naar nul euro geeft duidelijkheid. De verplichte registratie geldt overigens niet voor balieverkoop. Alleen als de auto fysiek in de werkplaats komt en er een werkorder aangemaakt wordt.’’

Automatisch

VAT is namens de mobiliteitsbranche in gesprek gegaan met RDW en softwareleveranciers voor de praktische inrichting. Huisman: “De insteek is om te zorgen dat het autobedrijf er zo min mogelijk last van heeft. Softwarepakketten gaan de tellerstanden automatisch doorgeven aan RDW, wat betekent dat u als autobedrijf niet extra’s hoeft te doen.’’ Het autobedrijf blijft wel verantwoordelijk voor een juiste tellerstandenregistratie. Autobedrijven ontvangen een brief van RDW met meer informatie.

Lees ook:
Overheid pakt gesjoemel met kilometerstanden aan

Tellerstand bij elke onderhoudsbeurt doorgeven - Automobielmanagement.nl

Tellerstand bij elke onderhoudsbeurt doorgeven

Vanaf 1 juli moet de kilometerstand van motorvoertuigen bij elke reparatie, onderhoud of bandenwissel worden doorgegeven aan de RDW. Tot nu toe geldt dat alleen als de factuur boven de 150 euro uitkomt. Die grens komt nu te vervallen.

De Vereniging Aanpak Tellerfraude (VAT) zet zich al jaren in om tellerfraude te bestrijden. VAT is een samenwerkingscollectief van Bovag, RAI Vereniging, ANWB, KNMV en NKC. VAT heeft een samenwerkingsovereenkomst met de RDW om samen tellerfraude te bestrijden.

150 euro

De vereniging heeft zich nu ook ingezet voor het schrappen van de grens van 150 euro. Voorzitter Martin Huisman: “Er worden zo meer tellerstanden doorgegeven aan RDW. Bovendien merkten we dat de grens van 150 euro in de praktijk soms onduidelijkheid opleverde over welke werkzaamheden wel en niet geregistreerd moesten worden. De verlaging naar nul euro geeft duidelijkheid. De verplichte registratie geldt overigens niet voor balieverkoop. Alleen als de auto fysiek in de werkplaats komt en er een werkorder aangemaakt wordt.’’

Automatisch

VAT is namens de mobiliteitsbranche in gesprek gegaan met RDW en softwareleveranciers voor de praktische inrichting. Huisman: “De insteek is om te zorgen dat het autobedrijf er zo min mogelijk last van heeft. Softwarepakketten gaan de tellerstanden automatisch doorgeven aan RDW, wat betekent dat u als autobedrijf niet extra’s hoeft te doen.’’ Het autobedrijf blijft wel verantwoordelijk voor een juiste tellerstandenregistratie. Autobedrijven ontvangen een brief van RDW met meer informatie.

Lees ook:
Overheid pakt gesjoemel met kilometerstanden aan