Elon Musk: ‘Bedrijven hamsteren computerchips als toiletpapier’

Volgens Tesla-baas Elon Musk kopen bedrijven nu veel meer computerchips dan ze nodig hebben, uit vrees voor een tekort later. Hij vergelijkt dit met het massale gehamster van toiletpapier door consumenten aan het begin van de coronapandemie. Het chiptekort is nu de grootste bedreiging voor Tesla liet Musk op Twitter weten.

Tesla zoekt weer personeel

Musk zegt dat zijn bedrijf vooral kampt met problemen bij de toelevering van zogeheten microcontrollers. “Ik heb nog nooit zoiets gezien. Elk bedrijf is nu aan het bijbestellen uit angst zonder te zitten, net als het tekort aan toiletpapier, maar dat op een epische schaal.” Vanwege de stijgende grondstofprijzen en verstoringen bij de toelevering verhoogt Tesla de prijzen van zijn auto’s zei Musk eerder deze week.

110 miljard dollar

Volgens onderzoeker AlixPartners loopt de wereldwijde autosector dit jaar naar schatting 110 miljard dollar aan omzet mis door het chiptekort. Chipbedrijven zoals het Taiwanese TSMC hebben aangekondigde de productie te gaan verhogen om zo automakers te helpen. Maar het tekort zal naar verwachting nog wel enige tijd voortduren.

Woensdag werd verder bekend dat Tesla in de Verenigde Staten bijna 6000 auto’s moet terugroepen omdat bepaalde schroeven in de remsystemen los kunnen zitten. Er zijn voor zover bekend geen ongelukken gebeurd door het probleem.

Lees ook:
‘Chipcrisis kan nog maanden duren’

Elon Musk: ‘Bedrijven hamsteren computerchips als toiletpapier’ - Automobielmanagement.nl

Elon Musk: ‘Bedrijven hamsteren computerchips als toiletpapier’

Volgens Tesla-baas Elon Musk kopen bedrijven nu veel meer computerchips dan ze nodig hebben, uit vrees voor een tekort later. Hij vergelijkt dit met het massale gehamster van toiletpapier door consumenten aan het begin van de coronapandemie. Het chiptekort is nu de grootste bedreiging voor Tesla liet Musk op Twitter weten.

Tesla zoekt weer personeel

Musk zegt dat zijn bedrijf vooral kampt met problemen bij de toelevering van zogeheten microcontrollers. “Ik heb nog nooit zoiets gezien. Elk bedrijf is nu aan het bijbestellen uit angst zonder te zitten, net als het tekort aan toiletpapier, maar dat op een epische schaal.” Vanwege de stijgende grondstofprijzen en verstoringen bij de toelevering verhoogt Tesla de prijzen van zijn auto’s zei Musk eerder deze week.

110 miljard dollar

Volgens onderzoeker AlixPartners loopt de wereldwijde autosector dit jaar naar schatting 110 miljard dollar aan omzet mis door het chiptekort. Chipbedrijven zoals het Taiwanese TSMC hebben aangekondigde de productie te gaan verhogen om zo automakers te helpen. Maar het tekort zal naar verwachting nog wel enige tijd voortduren.

Woensdag werd verder bekend dat Tesla in de Verenigde Staten bijna 6000 auto’s moet terugroepen omdat bepaalde schroeven in de remsystemen los kunnen zitten. Er zijn voor zover bekend geen ongelukken gebeurd door het probleem.

Lees ook:
‘Chipcrisis kan nog maanden duren’