Ampera-e terug naar de garage wegens brandgevaar

Opel roept elke Ampera-e terug naar de garage. De batterij van de elektrische auto kan zomaar in brand vliegen. In Nederland zijn bijna 3.400 exemplaren verkocht van de Opel Ampera-e. Dat bevestigt de autobouwer na eerdere berichtgeving van Nu.nl.

De auto wordt inmiddels niet meer gemaakt omdat Opel geen onderdeel meer is van General Motors (GM). De Ampera-e is bijna hetzelfde als de elektrische Chevrolet Bolt van GM en heeft ook dezelfde batterij van LG.

De Amerikaanse autobouwer riep vrijdag alle Chevrolet Bolt’s terug. GM waarschuwt eigenaren om hun auto niet binnen te parkeren en niet in de buurt van gebouwen, tot de batterij is vervangen. Ook raadt de autobouwer af om de auto ’s nachts op te laden. Dezelfde adviezen gelden voor de Opel Ampera-e.

Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf LG maakte de batterijen voor de Bolt en de Ampera-e. Dat bedrijf verlaagde al zijn winstverwachting na een eerste terugroepactie van de Chevrolet Bolt in juli.

Lees ook:
GM moet ook nieuwe Chevy Bolt terugroepen

Ampera-e terug naar de garage wegens brandgevaar - Automobielmanagement.nl

Ampera-e terug naar de garage wegens brandgevaar

Opel roept elke Ampera-e terug naar de garage. De batterij van de elektrische auto kan zomaar in brand vliegen. In Nederland zijn bijna 3.400 exemplaren verkocht van de Opel Ampera-e. Dat bevestigt de autobouwer na eerdere berichtgeving van Nu.nl.

De auto wordt inmiddels niet meer gemaakt omdat Opel geen onderdeel meer is van General Motors (GM). De Ampera-e is bijna hetzelfde als de elektrische Chevrolet Bolt van GM en heeft ook dezelfde batterij van LG.

De Amerikaanse autobouwer riep vrijdag alle Chevrolet Bolt’s terug. GM waarschuwt eigenaren om hun auto niet binnen te parkeren en niet in de buurt van gebouwen, tot de batterij is vervangen. Ook raadt de autobouwer af om de auto ’s nachts op te laden. Dezelfde adviezen gelden voor de Opel Ampera-e.

Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf LG maakte de batterijen voor de Bolt en de Ampera-e. Dat bedrijf verlaagde al zijn winstverwachting na een eerste terugroepactie van de Chevrolet Bolt in juli.

Lees ook:
GM moet ook nieuwe Chevy Bolt terugroepen