Bij spontane ‘explosies’ van de inflators van de airbags zijn wereldwijd minstens 28 mensen om het leven gekomen waarvan 19 in de Verenigde Staten. De airbags van Takata hebben de afgelopen jaren al geleid tot het terugroepen van meer dan 100 miljoen auto’s, de grootste terugroepactie uit de geschiedenis. Het Japanse concern zelf is door het schandaal failliet gegaan en later overgenomen door een Chinese onderdelenfabrikant.

Alle grote merken

De NHTSA vreest echter dat er nog steeds tientallen miljoenen auto’s rondrijden met de gewraakte airbags. Daarbij gaat het om alle grote merken inclusief General Motors, Ford, Toyota, BMW, Honda, Nissan en Tesla. Geen van die bedrijven heeft tot nu toe commentaar gegeven op de nieuwe ontwikkeling. “Hoewel er geen actueel veiligheidsrisico is vastgesteld, is verder werk nodig om het toekomstige risico van niet-teruggeroepen foutieve inflators te evalueren,’’ legt de NHTSA uit.

Lees ook:
Weer dodelijk ongeval in VS door Takata-airbag

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding