Seat opent nieuw R&D-centrum voor accu’s in Zuid-Europa

Seat heeft op 15 december het Test Center Energy (TCE) in gebruikgenomen. Het TCE is een nieuw accu-onderzoeks- en ontwikkelingscentrum om energiesystemen te ontwikkelen en te testen voor elektrische en plug-in hybridemodellen voor alle merken van de Volkswagen Groep. Er is meer dan 7 miljoen euro geïnvesteerd in de faciliteit.

Het TCE maakt deel uit van het wereldwijde R&D-netwerk van de Volkswagen Groep en is na China en de Verenigde Staten het eerste centrum in zijn soort van de Groep in Europa, buiten Duitsland. Het TCE markeert een nieuwe stap in de elektrificatiestrategie van de onderneming en is bedoeld als sleutelelement in het project van Seat om de elektrificatie van de Spaanse auto-industrie te leiden. Het centrum is onderdeel van het investeringsplan van 5 miljard euro dat Seat heeft aangekondigd om de modellen en faciliteiten te elektrificeren.

18 maanden

Het TCE gaat tot 6.000 verschillende tests per jaar uitvoeren, om de prestaties van accu- en laadsystemen te valideren en garanderen. Het centrum is gebouwd in 18 maanden en beslaat 1.500 vierkante meter. Er zijn verschillende ruimten voor de validatie van accumodules met geavanceerde celchemietechnologie die het volledige bereik van spanningen dekt die in de auto-industrie worden gebruikt. Momenteel richt het TCE zich op accu’s voor de MEB- (elektrisch) en MQB-platforms (hybride), plus verschillende opladers die worden gebruikt in elektrische auto’s.

Lees ook:
Productie elektrische Cupra Born van start in Duitsland

Seat opent nieuw R&D-centrum voor accu’s in Zuid-Europa - Automobielmanagement.nl

Seat opent nieuw R&D-centrum voor accu’s in Zuid-Europa

Seat heeft op 15 december het Test Center Energy (TCE) in gebruikgenomen. Het TCE is een nieuw accu-onderzoeks- en ontwikkelingscentrum om energiesystemen te ontwikkelen en te testen voor elektrische en plug-in hybridemodellen voor alle merken van de Volkswagen Groep. Er is meer dan 7 miljoen euro geïnvesteerd in de faciliteit.

Het TCE maakt deel uit van het wereldwijde R&D-netwerk van de Volkswagen Groep en is na China en de Verenigde Staten het eerste centrum in zijn soort van de Groep in Europa, buiten Duitsland. Het TCE markeert een nieuwe stap in de elektrificatiestrategie van de onderneming en is bedoeld als sleutelelement in het project van Seat om de elektrificatie van de Spaanse auto-industrie te leiden. Het centrum is onderdeel van het investeringsplan van 5 miljard euro dat Seat heeft aangekondigd om de modellen en faciliteiten te elektrificeren.

18 maanden

Het TCE gaat tot 6.000 verschillende tests per jaar uitvoeren, om de prestaties van accu- en laadsystemen te valideren en garanderen. Het centrum is gebouwd in 18 maanden en beslaat 1.500 vierkante meter. Er zijn verschillende ruimten voor de validatie van accumodules met geavanceerde celchemietechnologie die het volledige bereik van spanningen dekt die in de auto-industrie worden gebruikt. Momenteel richt het TCE zich op accu’s voor de MEB- (elektrisch) en MQB-platforms (hybride), plus verschillende opladers die worden gebruikt in elektrische auto’s.

Lees ook:
Productie elektrische Cupra Born van start in Duitsland