Ferrari roept ruim 2.000 auto’s terug

Ferrari moet enkele duizenden auto’s terugroepen wegens problemen met de remmen. In China alleen al gaat het om 2.222 Ferrari’s, vrijwel alle auto’s die daar de laatste jaren zijn verkocht. Hoeveel er in andere landen bijkomen, heeft het bedrijf niet meegedeeld.

De terugroepactie betreft de 458- en de 488-modellen die gebouwd zijn tussen 2010 en maart 2019. “De betrokken voertuigen zijn uitgerust met een afdekkapje voor het remvloeistofreservoir dat mogelijk niet goed afsluit wat potentieel kan leiden tot een vacuüm in het reservoir,’’ deelt Ferrari mee.

Het probleem is aan het licht gekomen ‘in samenwerking met leverancier Bosch’. Bezitters van die auto’s wordt aangeraden direct te stoppen en de auto verder te laten slepen als het remvloeistoflampje gaan branden. Ferrari had vorig jaar al met soortgelijke problemen te kampen in de Verenigde Staten.

Lees ook:
Brussel: ook Ferrari en Lamborghini moeten stoppen met verbrandingsmotor

Ferrari roept ruim 2.000 auto’s terug - Automobielmanagement.nl

Ferrari roept ruim 2.000 auto’s terug

Ferrari moet enkele duizenden auto’s terugroepen wegens problemen met de remmen. In China alleen al gaat het om 2.222 Ferrari’s, vrijwel alle auto’s die daar de laatste jaren zijn verkocht. Hoeveel er in andere landen bijkomen, heeft het bedrijf niet meegedeeld.

De terugroepactie betreft de 458- en de 488-modellen die gebouwd zijn tussen 2010 en maart 2019. “De betrokken voertuigen zijn uitgerust met een afdekkapje voor het remvloeistofreservoir dat mogelijk niet goed afsluit wat potentieel kan leiden tot een vacuüm in het reservoir,’’ deelt Ferrari mee.

Het probleem is aan het licht gekomen ‘in samenwerking met leverancier Bosch’. Bezitters van die auto’s wordt aangeraden direct te stoppen en de auto verder te laten slepen als het remvloeistoflampje gaan branden. Ferrari had vorig jaar al met soortgelijke problemen te kampen in de Verenigde Staten.

Lees ook:
Brussel: ook Ferrari en Lamborghini moeten stoppen met verbrandingsmotor