Nissan wil in 2020 zelfrijdende auto

Nissan wil in 2020 een bestuurderloze, zelfrijdende auto op de weg hebben. Dat heeft vice-president Andy Palmer van de Japanse autobouwer laten weten.

"In 2020 zullen we een auto hebben zoals ze nu op een testbaan in Californië rondrijden. Met andere woorden: je kan in de bestuurdersstoel gaan zitten, je armen over elkaar slaan en de auto zal je zelf brengen waar je naar toe wilt.”

Nissan reageert daarmee in feite op de uitdaging van Google dat al enige tijd bestuurderloze auto’s daadwerkelijk laat rondrijden in de VS. In dat geval gaat het om Toyota’s Prius waar de speciale technologie van Google in is ingebouwd. Google heeft net vorige week laten weten zelf een bestuurderloze auto te willen bouwen, waarvoor het al contact heeft gelegd met een aantal fabrikanten van onderdelen. Palmer stelt in een interview met The Financial Times: ‘’De auto-industrie wordt altijd op scherp gesteld door dingen die om ons heen gebeuren. Google bevestigt eigenlijk dat we op de juiste weg zijn. Wij geven nu een commitment om de technologie in onze hele modellenreeks te gaan toepassen, dat levert ons volume op.” De Nissan-baas geeft wel toe dat hij en zijn collega’s op dit gebied nog afhankelijk zijn van de autoriteiten. Die moeten toestemming geven voor het op de weg toelaten van zelfrijdende auto’s.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nissan wil in 2020 zelfrijdende auto - Automobielmanagement.nl

Nissan wil in 2020 zelfrijdende auto

Nissan wil in 2020 een bestuurderloze, zelfrijdende auto op de weg hebben. Dat heeft vice-president Andy Palmer van de Japanse autobouwer laten weten.

"In 2020 zullen we een auto hebben zoals ze nu op een testbaan in Californië rondrijden. Met andere woorden: je kan in de bestuurdersstoel gaan zitten, je armen over elkaar slaan en de auto zal je zelf brengen waar je naar toe wilt.”

Nissan reageert daarmee in feite op de uitdaging van Google dat al enige tijd bestuurderloze auto’s daadwerkelijk laat rondrijden in de VS. In dat geval gaat het om Toyota’s Prius waar de speciale technologie van Google in is ingebouwd. Google heeft net vorige week laten weten zelf een bestuurderloze auto te willen bouwen, waarvoor het al contact heeft gelegd met een aantal fabrikanten van onderdelen. Palmer stelt in een interview met The Financial Times: ‘’De auto-industrie wordt altijd op scherp gesteld door dingen die om ons heen gebeuren. Google bevestigt eigenlijk dat we op de juiste weg zijn. Wij geven nu een commitment om de technologie in onze hele modellenreeks te gaan toepassen, dat levert ons volume op.” De Nissan-baas geeft wel toe dat hij en zijn collega’s op dit gebied nog afhankelijk zijn van de autoriteiten. Die moeten toestemming geven voor het op de weg toelaten van zelfrijdende auto’s.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding