Japan wil zelfrijdende auto’s voor ‘grijze golf’

De grote Japanse autofabrikanten werken hard om auto’s te ontwikkelen die ‘beter kunnen rijden dan mensen’. Zo kan de snel vergrijzende bevolking ook op hoge leeftijd blijven rijden.

Met die ontwikkelingen reageren de autobedrijven op het grote aantal ongevallen waarbij oudere bestuurders betrokken zijn. Dit jaar zijn in Japan al meer dan 3.500 mensen omgekomen in het verkeer; iets meer dan de helft van die slachtoffers was 65 jaar of ouder.

Omdat de vergrijzing zeker in het land van de rijzende zon de komende tijd sterk toeneemt, zien autobedrijven interessante mogelijkheden in een snel groeiende nichemarkt. "Je voelt dat het grote publiek interesse heeft in zelfrijdende auto’s,” verwoordde topman Carlos Ghosn van Renault-Nissan onlangs. Hij behoorde ook tot een groep autobazen die hun plannen op dit gebied onlangs konden presenteren aan premier Shinzo Abe, die hooglijk geïnteresseerd is in de ontwikkelingen. Ook in Japan blijft echter de vraag bestaan wie er uiteindelijk aansprakelijk is als een zelfrijdende auto tegen een ander aanknalt.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Kiezen we voor zelfrijdende auto’s of zelfdenkende mensen?

Geplaatst door: sjef kleyweg op
Japan wil zelfrijdende auto’s voor ‘grijze golf’ - Automobielmanagement.nl

Japan wil zelfrijdende auto’s voor ‘grijze golf’

De grote Japanse autofabrikanten werken hard om auto’s te ontwikkelen die ‘beter kunnen rijden dan mensen’. Zo kan de snel vergrijzende bevolking ook op hoge leeftijd blijven rijden.

Met die ontwikkelingen reageren de autobedrijven op het grote aantal ongevallen waarbij oudere bestuurders betrokken zijn. Dit jaar zijn in Japan al meer dan 3.500 mensen omgekomen in het verkeer; iets meer dan de helft van die slachtoffers was 65 jaar of ouder.

Omdat de vergrijzing zeker in het land van de rijzende zon de komende tijd sterk toeneemt, zien autobedrijven interessante mogelijkheden in een snel groeiende nichemarkt. "Je voelt dat het grote publiek interesse heeft in zelfrijdende auto’s,” verwoordde topman Carlos Ghosn van Renault-Nissan onlangs. Hij behoorde ook tot een groep autobazen die hun plannen op dit gebied onlangs konden presenteren aan premier Shinzo Abe, die hooglijk geïnteresseerd is in de ontwikkelingen. Ook in Japan blijft echter de vraag bestaan wie er uiteindelijk aansprakelijk is als een zelfrijdende auto tegen een ander aanknalt.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Kiezen we voor zelfrijdende auto’s of zelfdenkende mensen?

Geplaatst door: sjef kleyweg op