De OAA wil een gemeenschappelijke standaard die innovatie binnen de automotive branche zal stimuleren. Technologie in de auto moet hierdoor veiliger en gebruiksvriendelijker worden voor iedereen.

Android in de auto

Het open ontwikkelmodel van Android stelt volgens de OAA autofabrikanten in staat om gemakkelijker moderne technologie aan autobestuurders te bieden. Tegelijk creëert de OAA zo kansen voor ontwikkelaars om krachtige applicaties te ontwikkelen voor bestuurders en passagiers. Sleutelwoorden hierbij zijn: openheid, aanpasbaarheid, veiligheid en schaalbaarheid.

"De auto is de ultieme mobiele computer. Met supersnelle chips aan boord, zullen onze futuristische droomauto’s niet langer slechts science-fiction zijn", aldus Jen-Hsun Huang, CEO van Nvidia. "De OAA zorgt ervoor dat de auto-industrie deze verbazingwekkende auto’s sneller op de markt kan brengen."

Eind van het jaar

De leden van de OAA delen een visie voor de moderne auto en ze willen het autorijden naadloos integreren met het Android-platform, wat bij veel mensen al bekend is. De planning per fabrikant zal variëren, maar de eerste auto’s met Android-integratie worden tegen het eind van dit jaar verwacht. De OAA nodigt andere autofabrikanten uit om mee te doen met dit initiatief.